Dragostea de frate, la emigranții turci, costă 100 de euro mită la frontiera cu Serbia!

Dragostea de frate, la emigranții turci, costă 100 de euro mită la frontiera cu Serbia!

În urma unei sesizări formulate de poliţiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara – Punctul de Trecere al Frontierei Jimbolia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, a fost prins un cetățean turc, în timp ce încerca să ofere suma de 100 de euro poliţiştilor de frontieră pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva fratelui său. Acesta încercase să intre ilegal în România pe jos, din Serbia, pe pista destinată automarfarelor.

În data de 10.09.2020, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, poliţiştii de frontieră care îşi desfăşurau activitatea la controlul documentelor au observat o persoană care se deplasa pe jos, dinspre Serbia spre România, pe pista destinată automarfarelor, cu scopul de a se sustrage controlului de frontieră. S-a procedat la oprirea persoanei în cauză şi s-a constatat că este un cetăţean turc, în vârstă de 18 ani, şi nu poseda o viză sau un permis de şedere care să îi permită intrarea în ţara noastră.

În acelaşi timp, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat un cetăţean turc, care avea acelaşi nume de familie cu tânărul depistat anterior, Y.M., în vârstă de 25 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania şi era însoţit de un cetăţean român. 

Cu ocazia înmânării documentelor de călătorie ale celor doi, șoferul turc a introdus între filele unuia dintre acte suma de 100 de euro. Întrebat despre existența sumei de bani, cetățeanul turc a declarat că i-a uitat în pașaport. Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că oferirea unei sume de bani constituie infracțiune şi a refuzat-o categoric, iar împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș s-a procedat la constatarea infracţiunii. Cu ocazia intervievării, în prezența unui translator de limba turcă, a rezultat faptul că banii erau destinați polițiștilor de frontieră pentru a i se permite intrarea în țară tânărului reţinut anterior pe pista de automarfare, întrucât acesta nu poseda viză.

         La cercetări, a mai reieşit faptul că cetăţenii turci sunt fraţi, iar tânărul care a încercat să intre ilegal în România pe jos, dorea să ajungă în Germania cu ajutorul fratelui său, deoarece  nu poseda o viză sau un permis de şedere care să îi permită sa călătorească în condiţii legale.

Foto: politia de frontiera – arhiva

Totodată, cu toţii au declarat că au călătorit împreună din Belgrad până în apropiere de frontieră, unde, anterior controlului, cetăţeanul turc fără documente a coborât, continuându-și deplasarea pe jos, printre camioane. 

      ”Faţă de cei doi turci s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus continuarea cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, tentativă trafic de migranţi și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara, emis de purtătorul de cuvânt, agent șef de poliție Mihaela Les. 

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns