Doamne, fă o minune! Scapă-ne de necurat și fă o schimbare! #se poate și în Caraș-Severin!

Doamne, fă o minune! Scapă-ne de necurat și fă o schimbare! #se poate și în Caraș-Severin!

Întotdeauna înțelepții comunității spuneau, prin altele, că lucrurile se vor schimba în viață și în politică, atunci când se vor implica activ tineretul, acești lupi tineri fiind considerați  dinamici și curați.

Poate că așa stau lucrurile în teorie pentru că în practica curentă, se confirmă perfect proverbul „ce naște din pisică, șoareci mănâncă”. Și asta pentru că tinerii discipoli devin în scurt timp figuri asemenea cu mentorii lor. Iar cum politica seamănă tot mai mult în zilele noastre cu cea mai veche și comodă meserie din lume, putem spune ferm că puii cresc și pot deveni chiar mai răi conducători decât părinții lor spirituali. Nu mai este nici un secret că suntem de ani buni martorii a tot felul de secvențe pe scena politică a județului nostru, unul care este binecuvântat de bunul Dumnezeu prin configurația geografică, cu munți, cu fluviu la intrarea în țară. Cu toate acestea, Caraș-Severin este „bogatul județ sărac”, cu infrastructură rutieră la pământ, cu păduri defrișate, cu depopularizarea zonelor întregi prin migrarea la muncă în străinătate, cu sărăcie lucie în industrie.

 Toate acestea au venit firesc pentru că în fruntea județului a fost un adevărat trident în frunte cu tătucul Mocioalcă, ajutat de un fiu ascultător și disciplinat, Silviu Hurduzeu, care nu numai că nu au performat în administrație, dar au demonstrat încă odată cum este să bați apa în piuă și să … ai regrese administrative. Avem drumuri județene de toată jenă și poate ceea ce este cel mai grav, pe drumul către granița cu Serbia, la Naidăș, avem o rușine pentru infrastructura modernă a anilor 2020. Au fost de-a lungul anilor și destule accidente cu victime pe ruta Reșița – Oravița, dar pe nimeni nu a sensibilizat de acest lucru! Au fost cârpeli pe alocuri, cu asfalt de unică folosință care s-a exfoliat la prima ploaie!  Nu avem deponeu ecologic la Lupac, nu avem spitale, măcar unul la nivelul Timișoarei, nu avem proiecte europene de anvergură, nu avem un aeroport în județ … În schimb, vă avem pe voi în fruntea județului, unul care cu siguranță merită un alt tip de conducător.  Și ceea ce a mers bine s-a distrus pentru că „nu sunt bani” și mă refer la sport, la handbalul de nivel european, la echipa de prima ligă la futsal și șah, la lipsa unui stadion cu pistă de tartan, la săli de sport în județul care a dat campioni europeni mondiali și olimpici.

       Apoi ne-am liniștit când am realizat cu toții că nu poți să mai ai pretenții de la masculul alfa stângaci al județului, cel căruia i se permite orice, inclusiv să conducă „vesel” mașina personală sau a instituției, nici nu mai contează și o face de „oaie”. Cum să nu recidivezi, când știi că oricum o să fi „acoperit” de slugile  de la „rutieră”,  care cu siguranță prima dată și-au frecat mâinile de bucurie că vor fi „remarcați” și „recompensați” pentru gestul lor „umanitar” de acoperire perfectă a accidentului și că vor fi recompensați cât de curând cu o tresă sau chiar o stea pentru „bărbăția” de a șterge urmele „derapajului”.

Cărășenii sunt oameni buni și înțelegători, au răbdarea lor proverbială, chiar și cu cei de teapa  unor „neica nimeni” aciuați de prin alte părți, care au fugit ca dracul de tămâie de sărăcie și s-au căsătorit „bine” în județul vecin. Bravo lor, s-au „orientat” însă peste ani, nu mai au calitatea morală să dea lecții de conduită altora. Un elev care copiază de mic la școală sau chiar la „bătrânețe” cu toate că școlile se fac la timp, un copil aparent naiv care mai „completează pe nevăzute” pachețelul cu mâncarea colegului de clasă, nu este vreun „șmecher”, ci pur și simplu este potențialul infractor de mâine, fie el și unul „oficial”, un veritabil viitor purtător al gulerelor albe „imaculate”…  Orice entitate, orice om are în constituția lui o „parte albă” și una „neagră”, căci așa este lăsat de la bunul Dumnezeu, însă numai ai niciun drept să dai lecții altora și să spui că le vrei binele, când de fapt tu și numai tu, nu ai adus plus valoare comunității pe care-o reprezinți!

Romeo Dunca spunea foarte frumos recent că părinții l-au învățat de mic copil să nu ia nimic din ceea ce este a lui, chiar dacă nu-l vede nimeni. Bravo lui, este curățenia morală specifică maramureșenilor, patrioți adevărați pe oriunde s-au dus în lumea asta mare. Dunca a dovedit că-i place munca cinstită, a realizat lucruri mărețe în plan privat, nu a stat cu mâna întinsă prin instituțiile statului. Nici măcar nu îi plac costumele scumpe de firmă, după ultima modă! Este natural prin tot ceea ce face, nu este un prefăcut și are modestia omului de valoare. A omului care a demonstrat #că se poate și în Caraș-Severin face treabă!  Când a văzut că nu se mai poate așa, cu vorba bună, Dunca a pornit la luptă să schimbe din temelii sistemul putred, cu unul bazat pe principii sănătoase. Caracterul face diferența în obținerea performanței de orice fel, administrativă, financiară, sportivă, etc.

 

Acest material nu se dorește a fi un articol, o lecție de viață sau un pamflet! Este un mesaj ferm al cărășenilor care vor să pună punct definitiv pretenției tuturor „neica nimenilor” parveniți ce-i drept, de a mai conduce județul pe care l-au mutilat și secătuit pur și simplu, prin atitudinea lor de nepăsare, incompetență sau corupție. De-o fi una, de-o fi alta, Tu, Doamne … fă o minune! Un semn divin le-ai dat când a luat foc acoperișul … Acum fă-ți lucrarea până la capăt și scapă-ne „de cel Rău”! Pe 27 septembrie!  Nici mai devreme, nici mai târziu…Stă în Puterea Ta, prin votul cărășenilor!

sursa video: you tube

Lasă un răspuns