Direcția de Asistență Socială Reșița în lupta cu Coronavirus!

Direcția de Asistență Socială Reșița în lupta cu Coronavirus!

  Pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de Coronavirus, atât la nivelul Direcției, cât și a structurilor funcționale din cadrul Primăriei și implicit ale serviciilor publice de interes local, au fost stabilite măsuri pentru asigurarea protecției beneficiarilor, dar și a personalului.
În 19 zone în care locuiesc persoane aflate în situații de risc și marginalizare socială au fost realizate trei campanii de informare de către două echipe din cadrul Direcției care au mers împreună cu doi mediatori sanitari și un reprezentant al Asociației “Nevo Parudimos”, distribuind materiale informative privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID19, declarații pe proprie răspundere privind scopul deplasării în perioada stării de urgentă, măști textile de protecție, precum și produse de igienă.
Pentru a veni in sprijinul categoriilor sociale menționate mai sus, in aceasta perioadă au fost acordate pachete cu alimente de bază pentru 418 familii și persoane vârstnice aflate în situație de risc, din 14 zone ale Municipiului Reșița.
“Cantina Municipală Reșița”, a asigurat hrana zilnică (3 mese/zi), pentru persoanele aflate în centrele de carantină, personalul pregătind alături de voluntari și pachetele distribuite în zonele de risc.
În aceasta perioadă au fost ajutate sute de persoane vârstnice, fără susținători sau alta formă de ajutor, care au sunat la “telverde”, fiind sprijiniți pentru achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente in vederea minimalizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuințelor, acțiunile fiind organizate în colaborare cu instituțiile publice, ONG-uri și voluntari.

  Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, direct implicat in aceste acțiuni, ține să mulțumească pe această cale tuturor celor implicați, și nu în ultimul rând cetățenilor care au dat dovadă de celeritate și spirit civic.

Lasă un răspuns