Deșeurile, la control!

Deșeurile, la control!

Primăria Reșița a desfășurat, împreună cu Poliția Locală, ample acțiuni de control pe platformele de colectare a deșeurilor municipale.
Acțiunile derulate de Serviciul de Gospodărie Urbană și Mediu și Poliția Locală Reșița, au avut loc în două etape. Prima, – în perioada 2-6 noiembrie, – în urma căreia 13 spații de colectare din diferite zone ale municipiului Reșița au fost supravegheate zilnic, fiind depistate 22 de persoane care au încălcat Regulamentul de Colectare al Deșeurilor aprobat prin HCL 60 din 2020. Împotriva a 13 dintre acestea au fost luate măsuri de sancționare, aplicându-se amenzi în valoare totală de 5.700 lei.

În etapa a doua, 11-14 noiembrie, a fost urmărită activitatea de la platformele situate pe Aleea Felix, Aleea Peleaga, Aleea Lipova, Aleea Galaţi, Aleea Daliilor, Bld. Republicii nr. 22, Calea Caransebeşului. S-a constatat că 29 de persoane nu au respectat normele legale, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.800 lei.

sunt și reșițeni „ingenioși”

„Prin aceste acțiuni urmărim informarea cetățenilor referitor la obligațiile ce le revin privind colectarea selectivă a deșeurilor. Cu această ocazie au fost împărțite pliante ce conțin informații privind folosirea corectă a recipientelor distinct inscripționate și amplasate în spațiile special amenajate. Totodată, a fost verificat și modul în care operatorul de salubritate își îndeplinește obligațiile ce-i revin și s-au luat decizii pentru îmbunătățirea activității de colectare a deșeurilor, acolo unde a fost cazul”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

Conform normelor în vigoare, Municipiul Reșița are obligația de a reduce cantitățile de deșeuri menajere, prin creșterea gradului de colectare selectivă până la un minimum de 50% pe an. Din cauza nerealizării acestui procent, în anul 2020 municipalitatea a plătit din bugetul local, în baza raportărilor pe 2019, penalități în cuantum de 349.395 lei.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns