CSM Reșița trebuie să revină pe drumul cel bun!

CSM Reșița trebuie să revină pe drumul cel bun!

CSM Reșița este reprezentanta județului Caraș-Severin în liga a II-a și echipa se află într-o groapă de potențial de unde poate ieși doar cu ajutorul tuturor reșițenilor, fie că vorbim de cei din administrația clubului sau a suporterilor. Ultima partidă oficială cea de la Turnu Măgurele, meci pierdut cu 4-1 a însemnat și prima înfrângere din deplasare, acolo unde CSM Reșița era considerată o specialistă a rezultatelor, fiind invincibilă până la meciul cu elevii lui Erik Lincar.

Situația critică poate fi depășită doar printr-o mobilizare generală, primii care trebuie să o facă sunt jucătorii echipei, mai ales că mulți dintre ei au experiența ligii a I-a și au capacitatea să strângă rândurile în fața unei situații de criză. Mai mult, la echipă au fost și situațiile generate de coronavirus care a decimat lotul, practic antrenorii nu au avut niciodată disponibil primul unsprezece dorit din cauza cazurile depistate pozitiv de coronavirus.

Și la ora actuală, Direcția de Sănătate Publică a declarat la CSM Reșița focar de coronavirus și lucrurile sunt complexe, pentru că deși se respectă toate normele sanitare impuse de protocolul medical, virusul Covid-19 nu este foarte ușor de controlat mai ales în cazul sportivilor unde sunt multe cazuri de asimptomatici.

foto: Miruna Mihancea

De destinele echipei se ocupă în prezent Călin Cheregi, antrenorul secund din mandatul lui Alexandru Pelici, care asigură interimatul și are calitatea și de coordonator al Centrului de Copii și Juniori al clubului din Valea Domanului. Un gest de fair-play a fost făcut și înaintea partidei cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, când în ciuda situației cazurilor de sănătate constatate la echipă, Călin Cheregi a decis să respecte competiția și să dispute partida la Turnu Măgurele, chiar dacă echipa pornea cu un handicap pentru că nu avea valid tot lotul de jucători. Un exemplu de mobilizare așa cum trebuie să facă în prezent toată lumea implicată la echipă.

Sâmbătă la matineu, în etapa a 10-a, CSM Reșița o va întâlni pe Concordia Chiajna echipă care se află pe locul 13 cu 9 puncte acumulate din 9 partide disputate. CSM Reșița se află pe locul 16, cu 8 puncte din 8 partide jucate și credem cu toții că rosso-nerii au puterea de a depăși momentele dificile și a-și îmbunătăți situația din clasament cu o primă victorie pe teren propriu.

Totul stă în puterea băieților din Valea Domanului, în frunte cu Breșneni și Danci, pentru că în ciuda rezultatelor din teren, stă în puterea lor să miște lucrurile pe drumul cel bun.

Toate lucrurile trebuie înțelese, inclusiv instalarea unui antrenor nou cu firmă nu este ușoară, pentru că este foarte dificil să aduci un tehnician nou la echipă în plin campionat! Mulți dintre antrenori resping aprioric orice ofertă din start și preferă pauza de precompetițională sau cea din iarnă când pot să-și convingă jucătorii preferați, cu care au istoric verificat, să vină la noua echipă.

Președintele Cristian Bobar era extrem de preocupat de situația de echipă legată de coronavirus: ”Este prima noastră urgență, pentru că avem cazuri de jucători confirmați pozitiv și a mai apărut și niște teste neconcludente și dorim retestarea băieților la care sunt potențiale probleme. Speră ca totul să fie bine, iar în această seară să avem un verdict final, ca să se poată pregăti meciul cât mai bine!”

video: miruna mihancea

Lasă un răspuns