CSM Reșița nu are teamă de nimeni în campionat! Doar de covid!

CSM Reșița nu are teamă de nimeni în campionat! Doar de covid!

CSM Reșița a intrat în linie dreaptă pentru startul Ligii a II-a, după partida amicală disputată ieri, sâmbătă în Valea Domanului, cu Șoimii Lipova. Partida a fost câștigată de elevii lui Alexandru Pelici cu scorul de 1-0, grației golului lui Laurențiu Buș (47, din 11 metri).

CSM Reșița este singura echipă de liga a II-a care nu a fost programată în prima etapă și asta pentru că rosso-nerii au stat.

 „Orice joc este util, ne-a ajutat și acest amical. A fost o partidă de pregătire benefică, acest test cu Lipova a fost unul care s-a repetat, chiar a fost echipa pe care am întâlnit-o la începutul acestei perioade de pregătire. Atunci a fost 1-1,   Șoimii Lipova este o echipă foarte bună pentru jocul în deplasare, care face pressing agresiv, joacă sus, o echipă bună, care cred că se va bate clar pentru promovarea în Liga 2. Le doresc succes și le mulțumim că au venit, din nou, să joace împotriva noastră.

Referitor la noi, păcătuim în unele momente, încă nu sunt mulțumit pe deplin de joc, avem momente în care nu ținem un ritm ridicat și în acest fel permitem adversarului să ne surprindă. La meciul cu Lipova nu au fost situații situații deosebite ale adversarilor, cum au fost golurile încasate cu Pandurii sau situații de contraatac pe care le-am mai avut. La meciul cu Lipova vorbim despre un joc mai închis, dar ne ajută pentru că în mod clar pentru noi și Petrolul când va veni aici, nu se va apăra, vin să joace cât mai sus, să practice un joc agresiv și un presing cât mai sus posibil. De aceea spuneam că ne ajută jocul amical cu Lipova”, a spus Alexandru Pelici – antrenorul principal al CSM Reșița 

Primul joc oficial pentru rosso-neri este programat duminică, 6 septembrie, de la ora 13,00, Petrolul Ploiești având statutul de echipă oaspete în Valea Domanului.

Alexandru Pelici a făcut o radiografie a pregătirilor pentru primul meci oficial: „În mare măsură ne-am decis asupra primului unsprezece pentru meciul cu Petrolul.

Mai sunt câteva semne de întrebare pe care trebuie să le rezolvăm până la ora meciului cu Petrolul, atunci când va începe oficial campionatul și pentru noi. Sperăm să fim sănătoși cu toții, pentru că iată, sunt mari emoții legate de aceste testări și sperăm să nu avem surprize săptămâna viitoare când le vom face și noi. Deja, două jocuri ale primei etape au fost afectate de această pandemie!”

Teama lui Alexandru Pelici este una justificată, pentru că două partide ale etapei inaugurale din  Liga a II-a au fost amânate din cauza coronavirusului. Este vorba despre Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu și  U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara. 

 La Pandurii Târgu Jiu au fost depistate  șapte cazuri pozitive de COVID-19, iar la Craiova au fost depistați  șase fotbaliști infectați cu covid, dintre care trei sunt portari! Penultimul adversar al reșițenilor au fost tocmai gorjenii lui Călin Cojocaru, a căror infectare a apărut în week-endul după disputarea meciului amical cu CSM Reșița.

Alexandru Pelici regretă faptul că partidele se joacă fără spectatori. „Sunt sigur că publicul ar fi venit în număr foarte mare,  dacă ar fi fost lăsat să vină la meci. Partida este una importantă pentru noi, este primul meci al nostru, iar Petrolul Ploiești este o echipă importantă care s-a bătut la promovare, însă totul trebuie să depindă numai de noi, să fim pregătiți din toate punctele de vedere și să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură”.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns