CSM Reșița luptă eroic trei zile în Liga Zimbrilor, la Sfântul Gheorghe!

CSM Reșița luptă eroic trei zile în Liga Zimbrilor, la Sfântul Gheorghe!

Primele trei etape ale Ligii Zimbrilor se dispută în perioada 15-17 septembrie, în Sala Polivalentă „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. Practic vorbim de noul format al campionatului, un mini-turneu de trei zile, la care participă toate cele 16 echipe ale elitei handbalului românesc. Fiecare echipă dispută câte un meci pe zi.

Elevii lui Bojan Butulija au plecat din start cu un handicap foarte serios, pentru că CSM Reșița are șapte jucători indisponibili. Echipa reșițeană are probleme de lot, portarul Paul Simulescu este operat de apendicită, Eric Bărbuş are două ligamente rupte la gleznă, iar Raul Heimbach este la rându-i accidentat.  În schimb, jucătorii străini din lot, georgienii și sârbii nu au putut primi vizele de muncă din cauza problemelor cu pandemia.  

CSM Reşiţa a debutat ieri, de la ora 12.00, cu partida disputată în compania echipei CSM Focşani 2007. A pierdut în final cu 15 -22 (la pauză, 7-10) într-un meci al tehnicienilor sârbi, Bojan Butulija (CSM Reșița) și  Dalibor Cutura (CSM Focșani).

Marcatorii Reșiței au fost Alexandru Vulpe cu 5 goluri, Lucian Ignat – 3 goluri. Marius Bahan şi Răzvan Mledenciu – 2 goluri, Alexander Starchenko, Raul Bote şi Dusan Trifkovic – 1 gol.

 

După partidă portarul  Reșiței, Răzvan Szopka a spus că speră într-o evoluție mai bună în partida de astăzi, cu CSM București:Sperăm să ne remontăm, vom juca cu CSM București, o echipă cel puțin la fel de bună ca Focșani. Vom vedea ce va fi! S-a văzut lipsa de experiență, din păcate am avut neșansa să nu putem folosi cei patru străini și cred că asta s-a văzut, lipsa de experiență”.

„Sincer să vă spun, noi știam că o să avem viață grea pentru că ne lipsesc șapte jucători de bază. Din păcate, toate cele trei etape vom juca fără cei șapte jucători. Prima repriză a fost bună, în a doua am făcut niște greșeli tehnice mai multe decât trebuia și acolo s-a făcut diferența, iar Focșani a folosit asta foarte bine, au fost astăzi mai buni și îi felicit. Nu punem armele jos, o să încercăm să dăm totul din noi, să câștigăm cel puțin un meci, așa sper, în condițiile în care suntem. Dacă nu, cât mai mult să ne îmbunătățim jocul, a spus Butulija după meciul de ieri.

Partida de astăzi, cu CSM București, din etapa a doua a Ligii Zimbrilor, va începe la ora 19.30.

Partidele programate în cadrul turneului din Covasna se vor disputa cu porţile închise, accesul publicului nefiind permis, ca urmare a restricţiilor impus pe timp de pandemie.

Federația Română de Handbal lansează FRH TV, o nouă platformă online unde se vor putea viziona meciuri de handbal. Platforma se accesează din subdomeniul tv.frh.ro.

Partida integrală CSM Reșița – CSM Focșani 2007 este prezentată mai jos:

 Joi, în ultima rundă a turneului, CSM Reşiţa va evolua în compania formaţiei AHC Dobrogea Sud, în Sala „Kati Szabo”, de la ora 14.30.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns