CSM Reșița la ora bilanțului

CSM Reșița la ora bilanțului

CSM Reșița la ora bilanțului. Echipa din Valea Domanului se află pe locul unu în seria a 8-a a ligii a treia, una compusă din cinci echipe arădene și patru timișene.

Rosonerii s-au întrunit pe data de 19 ianuarie, după amiaza la terenul sintetic al stadonului „Mircea Chivu” din Reșița. Conducerea clubului a reconfirmat stafful tehnic de la nceputul campionatului. Călin Cheregi este antrenor principal, ajutat de Cristian Zimmermann, Boșco Vișatovici, Ștefan Bărboianu și Ovidiu Popescu.
CSM Reșița. Călin Cheregi
De altfel, cu mici excepții în Valea Domanului va fi status-quo. Asta pentru că echipa pregătită de Călin Cheregi este pe primul loc, iar în viziunea conducerii, antrenorii și jucătorii și-au făcut treaba. Și politica de achiziții a fost una prudentă. Au fost înregimentați doar jucători cu experiență care pot confirma imediat și care trebuie să fie valoric peste ceea ce are în prezent CSM Reșița în curte.
La primul antrenament au fost prezenți 30 de jucători, inclusiv noile achiziții!
Portari: Zimermann, Căpățână, Mereu.
Fundași: Szijj, Bărboianu, Gomboș, Erhart, Ardei, Veca, Rimovecz, Fota, Bălă.
Mijlocași: R. Petre, Trancă, Chera, Konocz, Curescu, Breșneni, Popescu, Mensah, Velcotă, Ivașcu, Mihaly, Canea.
Atacanți: Negru, Domil, Drăghiceanu, Aboubacar, Avramovici, Dane. 
Trei noi achiziții
Alfred Boateng Mensah, Remus Trancă și Alexandru Dane sunt noile achiziții anunțate de CSM Reșița. Primii doi sunt mijlocași, iar Dane este atacant.
„În acest moment au semnat cu noi Alfred Boateng Mensah, Alexandru Dane și Remus Trancă. Trebuie să fim foarte atenți la acest capitol plecări-sosiri. Nu se pune problema de plecări, deoarece jucătorii au avut în prima parte a campionatului evoluții bune, spre foarte bune. Cei care au venit trebuie să fie certitudini, să se impună ca titulari și să confirme.” – Călin Cheregi.
Alfred Boateng Mensah este mijlocaș central. Este născut pe 14 septembrie 1996 la Amsterdam. Are dublă cetățenie: olandeză și sud-africană. A mai jucat la echipele olandeze: Zeeburgia, Magreb 90, USV Hercules, Almere City U21 și în Polonia la HuraganMorag. În vara anului trecut a venit la Pandurii Târgu Jiu.
Remus Trancă este mijlocaș de bandă stângă. A jucat și atacant. Este născut în 20 iunie 1999 la Craiova. A mai jucat la CSU Craiova, AFC Turris Turnu Măgurele. În august 2021 a semnat cu CSM Slatina.
Alexandru Dane este un atacant. Este născut la București, pe 13 iulie 2001. A mai jucat la Borussia Dortmund U17, Borussia Dortmund U19, FC Iserlohn și CS Tunari. 
Citește și: CSM Reșița este liderul seriei a 8-a. Patru întrebări pentru Călin Cheregi…
Statistica unei campioane de „toamnă”
Echipa pregătită de Călin Cheregi este liderul la zi după 15 etape disputate. Se află la un punct ecart de locul doi, CS Șoimii Lipova și la trei de CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Tot Reșița ocupă și locul unu la capitolul eficacitate cu 35 de goluri marcate. Pe locul doi se regăsesc Șoimi Lipova cu 33 de goluri. Rosonerii au și cea mai bună defensivă din serie, cu 9 goluri primite în 15 meciuri. Pe locul doi se regăsesc din nou Șoimii Lipova cu 12 goluri primite.
Traseul echipei pregătite de Călin Cheregi a fost unul interesant. Plecată la drum cu un nou staff și lot după ratarea promovării, CSM Reșița a avut inițiativa încă din prima etapă, în fața celor de la Phoenix Buziaș.
Dintre cele 35 de goluri marcate de rossoneri, 10 reușite au fost înscrise în intervalul aferent minutelor 1-30, iar în intervalul minutelor 32-60, CSM Reșița are marcate alte 10 goluri. Practic în majoritatea partidelor, CSM Reșița și-a încheiat conturile cu adversarii până în minutul 75. Alte șapte goluri au fost marcate în intervalul minutelor 61-75, urmate de cele 8 goluri din minutele 76-90.
O analiză aparte o merită traseul din etapele 6-7. Atunci CSM Reșița a fost învinsă acasă de Pobeda cu 2-1 și a urmat remiza la unu de la Ghiroda. O altă perioadă dificilă a fost cea dintre etapele a 12 și a 13, când Reșița a avut de jucat două meciuri în deplasare și a scos doar un punct. A fost remiza albă de la Lipova, iar la Pecica, Reșița a fost învinsă cu 3-2.
În Valea Domanului, CSM Reșița a înregistrat șase victorii și un eșec, cu un golaveraj de 21 la 4. În deplasare, rosonerii au patru victorii, 3 egaluri și o înfrângere. Elevii lui Călin Cheregi au remizat la Ghiroda (scor 1-1), la Chișineu Criș (0-0) și la Lipova (0-0). Eșecul din deplasare a fost înregistrat la Pecica, scor 3-2.
CSM Reșița a folosit în tur un număr de 26 de jucători.
Zimermann, Căpățână, Mereu – portari;
Bărboianu, Szijj, Gomboș, Rimovecz, Veka, Ardei, Erhard, Fota, Băla – fundași;
Breșneni, Canea, Popescu, Ivașcu, Chera, R. Petre, Mihaly, Velcotă, Domil, Curescu – mijlocași;
Drăghiceanu, Aboubacar, Avramovici, Negru – atacanți.
Golgeterii echipei
Pentru CSM Reșița au punctat 13 jucători… Dintre aceștia, majoritatea sunt jucători ofensivi. Excepția de la regulă o fac Bărboianu, Rimovecz Fota și Ardei, care sunt fundași de meserie.
Golgeterul echipei este atacantul Gakou Aboubacar cu șase reușite. Dacă Aboubacar a plecat bine în campionat cu câte un gol marcat în primele trei etape, a urmat o perioadă de „secetă” până în etapa a 10-a când „Abu” a marcat în deplasarea din Timiș, cu Phoenix Buziaș. Celelalte două goluri au venit în etapele a 13-a la Pecica și a 15-a de la Pobeda.

Velcotă

Celălalt golgeter al echipei este Sebastian Velcotă cu cinci reușite. Almăjanul cărășan a punctat chiar și un hat-trick în partida de acasă cu Avântul Periam.Ceillați jucători care au punctat pentru CSM Reșița sunt Avramovici și Drăghiceanu – câte 4 goluri, Bărboianu, Negru, R. Petre – toți cu câte 3 goluri marcate. Pentru CSM Reșița au mai marcat: Rimovecz, Chera, Fota, Ardei, Breșneni și I. Popescu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: