CSM Reșița joacă astăzi amical cu Universitatea Cluj. Upgrade: Amicalul a fost anulat. Echipa întoarsă din drum!

CSM Reșița joacă astăzi amical cu Universitatea Cluj. Upgrade: Amicalul a fost anulat. Echipa întoarsă din drum!

Programul de pregătire al CSM Reșița a fosr modificat de câteva ori și asta pentru că unii dintre adversarii rosso-nerilor nu erau foarte decise să investească în testarea la covid-19 a jucătorilor. La acest capitol, CSM Reșița s-a prezentat profesionist, a avut un grafic de amicale bine stabilit de la începutul pregătirii și își testează la Covid, la termenele stabilite de protocolul medical.

 

foto: Miruna Mihancea

Până la ora actuală, elevii lui Alexandru Pelici au susținut trei partide amicale, cu două echipe de liga a III-a, cu care a realizat două remize la unu, cu Șoimii Lipova, la Reșița și cu CS Hunedoara, în deplasare. Un eșec usturător a fost înregistrat săptămâna trecută, la Severin, acolo unde Reșița a pierdut la scor, 5-2, cu meciul cu Universitatea Craiova, pregătită de Eugen Trică. Statistic situația a fost gravă, pentru că Reșița era condusă cu 5-0, după 64 minute de joc, reușitele reșițenilor fiind în fapt autogolul a lui Avram (64) și golul marcat de Daniel Ene (82).

Echipa a susținut trei amicale și dacă judecăm totul prin prisma rezultatelor, nu sunt cele dorite de noi, însă sunt de atâta timp în sport și știu că nu trebuie să ne intereseze foarte mult rezultatele din amicale, mai ales din perioada de la începutul pregătirii. În această perioadă nu rezultatele sunt prioritare, ci trebuie să vedem tot lotul de jucători, iar Alex Pelici să-și facă o idee despre  toți jucătorii, inclusiv cei foarte tineri de la Centrul de Copii și Juniori al clubului.  Avem șapte juniori care se pregătesc cu echipa de seniori și numai așa putem să-i cunoaștem și la ce nivel sunt. Profit de ocazie și putem vorbi de aceea grupă de elită la copii din centru. Antrenorii de la echipa mare vor lucra cu ei de două ori pe săptămână, să fie obișnuiți cu ceea ce le cere tot timpul Alex Pelici pentru viitor, când vor veni în vestiarul echipei de seniori”, a spus Cristian Bobar, președintele echipei din Valea Domanului.

foto: facebook Cristi Bobar

Președintele reșițean a explicat și eșecul din meciul cu oltenii. „A fost acel rezultat din amicalul cu Universitatea Craiova care nu ne-a picat tocmai bine, dar cred eu că a fost un accident și eu unul nu sunt de acord cu asemenea rezultate și mă refer la diferențe așa mari  de scor. Accept să și pierdem, este sport, însă în nici un caz la diferențe așa mari de scor. Trebuie să ținem cont că echipa vine după patru luni de pauză forțată, am stat peste zece zile într-un cantonament foarte greu, putem găsi multe scuze la ora actuală, însă le-am transmit băieților că episodul cu Universitatea Craiova nu trebuie să se mai repete. Nu se pune  problema de atitudine, au fost foarte obosiți, Craiova a început pregătirea pregătirile cu o lună jumătate înaintea noastră. Nu caut scuze, repet sunt argumente pe care le luăm în calcul atunci când facem o analiză a situației, este fotbal și trebuie să corectăm lucrurile începând cu meciul   pe care-l vom juca cu Universitatea Cluj, la Hunedoara”, a mai spus Cristi Bobar.

Astăzi, CSM Reșița va susține un amical cu Universitatea Cluj, la Hunedoara, ora 17,00.

Upgrade. ora 14.55.

Echipa CSM Reșița a plecat către Hunedoara la ora 13,00, dar a făcut cale întoarsă  de la Oțelu Roșu, la solicitarea echipei din Cluj-Napoca.

 

FLORIN  ȘTIUBE

Lasă un răspuns