CSM Reșița a creat grupa de elită la juniori

CSM Reșița a creat grupa de elită la juniori

Unul dintre obiectivele echipei CSM Reșița este și promovarea juniorilor din pepiniera proprie. Juniorii meritoși de la Centru de Copii și juniori pot face parte oricând dintr-o grupă de elită a căror antrenamente sunt conduse de colectivul tehnic al echipei de seniori,  Alexandru Pelici , ajutat de către Călin Mada și bineînțeles Călin Cheregi, care este și coordonatorul Centrului de copii și juniori. La antrenamentele grupei de elită participă și doi antrenori de la grupele de copii, practic ai juniorilor care sunt convocați.

Călin Cheregi

„De la bun început au fost în pregătire câte șase-șapte juniori de la Centrul de Copii  și Juniori, pentru că doar așa îi putem cunoaște și la ce nivel sunt. S-a făcut chiar de o săptămână și aceea grupă de Elită la centrul de copii, unde antrenorii de la echipa de seniori lucrează cu juniorii considerați de perspectivă. Antrenamentele sunt de două ori pe săptămână și au ca obiectiv ca juniorii să fie obișnuiți tot timpul cu ceea ce le va cere Alex Pelici pe viitor, atunci când vor veni în vestiarul echipei mare. Grupa de Elită este nou înființată și este formată din juniorii considerați cei mai în formă la ora actuală, juniorii născuți în anii 2002, 2003 și 2004 la ora actuală și care sunt recomandați de antrenorii lor de la Centru de Copii și Juniori.

Cristi Bobar

 Este un program bine stabilit de antrenorii de la seniori, juniorii se vor pregăti prin antrenamente specifice echipei mari. Avem în proiect să extindem grupa de elită și la nivelul juniorilor născuți 2005 și 2006, iar întotdeauna jucătorii cu randamentul cel mai bun de la antrenamentele lor de la grupa specifică, vor fi chemați la grupa de elită. Acești jucători care sunt chemați la grupa de elită nu sunt bătuți în cuie, selecția este continuă. Toți copii au șansa lor, cei mai meritoși sunt chemați la elită, dar ei trebuie să se mențină acolo, iar ceilalți juniori trebuie să muncească la antrenamente să poate dovedi și să-și dorească să ajungă la grupa de elită.  La Elită se lucrează un pic diferit, exact ca la echipa de seniori și eu sper ca în șase luni – un an de zile, ca aceste probe să le dea încredere juniorilor și  să facă pasul la echipa mare”, a prezentat Cristian Bobar unul dintre proiectele noi inițiate de colectivul tehnic condus de Alex Pelici.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns