Cristian Șodâncă: „Avem un drum si nu ne vom opri din el”

Cristian Șodâncă: „Avem un drum si nu ne vom opri din el”

Campioana județeană AJFCS este ACS Progresul Ezeriș, echipă care este angrenată în această perioadă în lupta pentru promovarea în Liga a III-a. Echipa cărășeană face parte din Regiunea IV Vest, grupa A, alături de CS Victoria Zăbrani, campioana județului Arad și ACS Știința Turceni, campioana Gorjului.

Regulamentul meciurilor de baraj prevede organizarea unui singur meci între echipele componente ale grupei, iar la final se întocmește clasamentul general, în care echipa clasată pe locul unu în grupă obține dreptul de participare în ediția de campionat 2020-2021 a Ligii a III-a. Federația Română de Fotbal a întocmit 14 mini-grupe a câte trei echipe fiecare, iar cele șapte locuri vacante în Liga a 3-a vor fi completate cu cele mai bine clasate echipe de pe locul în mini-grupele din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a.

Până acum, în grupa din care face parte Progresul Ezeriș s-au disputat două partide.

Victoria Zăbrani – Progresul Ezeriș 1-1 și 2-3, după loviturile de departajare.

Știința Turceni – Victoria Zăbrani 3-1.

Duminică, 9 august, de la ora 17,30 este programată partida Progresul Ezeriș – Știința Turceni, care este decisivă pentru stabilirea echipei câștigătoare a grupei. Meciul va avea loc pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara.

Partida dintre Turceni și Zăbrani s-a disputat miercuri și a avut un deznodământ interesant.

Echipa din Zăbrani a început meciul curajos, dar în minutul 21 a rămas în zece oameni, iar arădeanul Zele a fost eliminat după cumul de cartonașe galbene, primul încasat pentru proteste (15) și al doilea pentru o presupusă simulare în careu (21).

În minutul 25, Turceniul a deschis scorul din lovitură de pedeapsă, prin Simcea, după un fault a portarului Mitrea asupra lui Mohora.

Inedit este faptul că deși cu om în minus, arădenii au avut o mare ocazie de a egala prin Topai (45). Gorjenii au mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă (54), fază la care a fost eliminat și portarul Mohora pentru fault de ultim apărător, iar portarul de rezervă Vasîi  a parat lovitura de la 11 metri.

Arădenii s-au dăruit, s-au aruncat în atac și au reușit să egaleze prin Topai (77), cu un șut de la distanță. Din păcate, arădenii au cedat pe final de joc și au primit două goluri,prin  același Simcea (90+1) și Șchiopu (90+4).

Președintele Ezerișului, Cristian Șodâncă a fost prezent la meci și ne-a declarat: „A fost un meci antrenant, în care Zăbrani a avut ocaziile mai mari, dar Turceniul a câștigat pe final, după ce a avut și două penaltiuri, unul transformat și altul ratat. S-au impus pe final, pe contraatac, când Aradul juca deja în opt  oameni, a dominat jocul și s-a aruncat în atac”, a spus Cristian Șodâncă, referitor la partida directă dintre reprezentantele Aradului și Gorjului.

Cristian Șodâncă

În condițiile date, președintele cărășean a spus din start că nu a stat niciodată la mâna rezultatelor și că Progresul Ezeriș trebuie să-și decidă singură soarta: „Șansele noastre sunt aceleași de la bun început. Trebuie să batem Turceniul și să mergem mai departe. Ne stă în putință să batem Turceniul, suntem capabili de acest lucru și după disputarea celor două partide din minigrupa noastră, știm ce avem de făcut. Avem un drum de parcurs și nu ne vom opri din el. Acesta este spiritul Ezerișului, credință în bunul Dumnezeu, suflet și dăruire în teren”, a mai spus Cristian Șodâncă.

Secretarul General al AJF Arad, Vasile Rad a rămas același fin analist în fotbal și a declarat pentru Gazeta de Caraș-Severin: „Echipa din Zăbrani a cedat în final, pentru că domnul arbitru a avut grijă ca din minutul 21 să devină meciul greu pentru Arad. La modul cum a jucat Turceniul cu echipa noastră, nu au nici o șansă cu Ezerișul, care este o echipă foarte bună. După analiza celor două jocuri de până acum, părerea mea este că Ezeriș are cele mai mari șanse la locul unu, cu condiția ca jocul lor să fie cum a fost la meciul cu Zăbrani. Ezeriș este o echipă mai pregătită, cu multă voință în ei, am văzut altceva la ei față de celelalte două echipe. Eu doresc baftă Caraș-Severinul la meciul de duminică”, a spus Vasile Rad.

foto facebook – Vasile Rad – secretar general AJF Arad

 

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns