Cristian Miclău: „42,7 milioane lei vor fi investite la Herculane în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată”

Cristian Miclău: „42,7 milioane lei vor fi investite la Herculane în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată”

Cristian Miclău: „42,7 milioane lei vor fi investite la Herculane în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată”

Consiliul Județean Caraș-Severin a reușit să câștige cel mai mare proiect cu finanțare din fonduri europene din Caraș-Severin. Este vorba de”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș Severin / regiunea vest”. Valoarea totală a proiectului este de 1.003.485.868,57 lei.
De noile investiții vor beneficia peste 150.000 de cetățeni din municipiile Reșița și Caransebeș, orașele Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu, precum și cinci comune: Grădinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova și Topleț.
Aproximativ 6.500 de noi gospodării vor fi racordate la rețele de apă potabilă în urma implementării acestui proiect.
Ieri, 18 ianuarie 2023, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a avut loc o ședință de lucru cu primarii localităților direct implicate în acest proiect.
„Prin finanțarea obținută se vor corecta multe dintre greșelile trecutului. Au fost alocate resurse financiare importante pentru modernizarea rețelelor vechi, execuția de noi conducte de aducțiune și sisteme de captare, precum și investiții în stații de tratare și de pompare a apei.

Citește și: Programul „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Staţiunii Băile Herculane – Pod de piatră” începe azi!
Avem licitații deja terminate. Avem constructori care își organizează șantierele. Ne propunem să urmărim modul de lucru pentru a nu ajunge în situația în care lucrările începute să nu fie finalizate, așa cum s-a întâmplat cu lucrări începute în 2012 care nu sunt terminate nici în prezent. Licitațiile au fost foarte corecte și au participat firme noi, care nu au mai lucrat în trecut în județ. Lucrările încep foarte repede în cele trei șantiere. Termenul este scurt, decembrie 2024, dar sumele sunt suficiente și ne încadrăm!”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

 

Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane a participat la ședința organizată de Consiliul Județean și a transmit un mesaj cetățenilor orașului de pe Valea Cernei.
„Stimați cetățeni ai orașului Băile Herculane,
Ieri, 18 ianuarie 2022 am participat la Consiliul Județean Caraș Severin împreună cu alți primari din județ la o întâlnire de lucru referitoare la ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș Severin / Regiunea Vest”.
In cadrul acestui proiect orașul nostru, va beneficia între anii 2023 – 2025 de lucrări în valoare de 42.714.455 lei (fără TVA) la care UAT Băile Herculane va participa cu o cofinanțare de 803.031, 75 lei (fără TVA).

miclău

Aceste lucrări vor cuprinde următoarele obiective:
1. Reabilitarea conductei de aducțiune de la sursa de apă (Lacul Prisaca) până la stația de tratare a apei potabile: 4416 m (contract CS-CL-04).
2. Pecinișca:
• Extindere rețea de distribuție apă potabilă: 1014 m.
• Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă: 2304 m.
• Extindere rețea de canalizare menajeră: 2710 m (Sat Pecinișca și Străzile Gării, Siminicea și Trandafirilor).
• Stații pompare apă uzată menajeră: 4 bucăți.
• Conducte de refulare apă uzată menajeră: 2808 m.
• Reabilitare rețea de canalizare menajeră 955 m (Strada Pecinișca).
3. Localitatea Băile Herculane
• Reabilitare rețea de distribuție apă potabilă: 3771 m.
• Extindere rețea de canalizare menajeră: 408 m (Străzile Licuricilor și Vicol).
• Stații pompare apă uzată menajeră: 1 bucăți.
• Conducte de refulare apă uzată menajeră: 284 m.
• Reabilitare rețea de canalizare menajeră 581 m (Străzile Nicolae Stoica de Hațeg si Izvorului).
• Stații pompare apă uzată menajeră: 1 bucăți.
• Conducte de refulare apă uzată menajeră: 88 m.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: