Prefectul Cristian Gâfu monitorizează pregătirile pentru noul an școlar!

Prefectul Cristian Gâfu monitorizează pregătirile pentru noul an școlar!

Prefectul județului Cristian Gâfu a prezidat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu următoarea ordine de zi:

  1. Situaţia epidemiologică la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale ale judeţului Caraş-Severin;
  2. Analizarea propunerilor consiliilor de administraţie de la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Caraş-Severin, avizate de Inspectoratul Judeţean Şcolar şi de Direcţia de Sănătate Publică şi aprobarea scenariilor în care vor funcţiona unităţile de învăţământ la începerea anului şcolar 2020-2021, în contextul pandemiei generate de virusul SARS CoV-2;
  3. Emiterea Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin privind aprobarea scenariilor de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ în parte pentru începerea anului şcolar 2020-2021, în contextul pandemiei generate de virusul SARS CoV-2;
  4. Aprobarea Raportului de sinteză nr. 6 din data de 10.09.2020, privind apărarea împotriva inundaţiilor, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi secetei hidrologice din judeţul Caraş-Severin, din perioada 18-19 august 2020, pagubele constatate pe teritoriul a  5 UAT-uri, fiind de 1085,285 mii lei;
  5. Diverse;

            Pe parcursul şedinţei, prefectul Cristian Gâfu a subliniat faptul că atât personalul DSP, cât şi cel al ISJ,  trebuie să păstreze o o legătură permanentă cu UAT-urile din judeţ  şi cu reprezentanţii tuturor unităţilor de învăţământ, pentru a putea identifica din timp orice  potenţial pericol.  De asemenea, prefectul a dispus controale permanente la unităţile de învăţământ, pentru a se monitoriza în permanenţă respectarea regulilor impuse de diferitele scenarii după care se va desfăşura activitatea didactică.

        Prefectul a dispus un control amănunţit în comuna Ticvaniu Mare, unde, din cauza unor lucrări de reabilitare întârziate, există probleme la unităţile de învăţământ. Autorităţile locale respective au promis ca problema va fi rezolvată  până la începerea  anului şcolar, iar  Instituţia Prefectului –  Caraş-Severin vrea să se asigure că vor fi întrunite toate condiţiile pentru ca  şcolarii să-şi poată urma activităţile specifice într-un mediu  propice. În aceeaşi situaţie se află şi şcoala din satul Fizeş, comuna Berzovia unde, la fel, autorităţile locale au promis că vor finaliza toate lucrările înaintea debutului noului an şcolar.

            Cristian Gâfu a ţinut să evidenţieze rolul cadrelor didactice atât în organizarea scenariilor de desfăşurare a cursurilor, cât şi în procesul de educare a elevilor, pe care acum profesorii trebuie să-i înveţe, pe lângă cursurile obişnuite, cum să se protejeze şi să se comporte în contextul impus de pandemie.

           Prefectul a sfătuit pe toţi cei  implicaţi să fie atenţi, să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate regulile de distanţare fizică, precum şi normele igienico-sanitare, pentru a preveni astfel apariţia focarelor de coronavirus în şcoli şi grădiniţe.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului județului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns