Cristian Busuioc – „Ne dorim să facem performanță”

Cristian Busuioc – „Ne dorim să facem performanță”

Profesorul Cristian Busuioc este tânărul antrenor de 40 de ani care pregătește în prezent echipa de seniori fete a  Clubului Sportiv Universitatea Reșița, participantă în divizia A handbal feminin.

„Pregătesc din anul 2006 echipa de senioare a Clubului Sportiv Universitatea Reșița, în paralel cu o grupă de junioare de la Liceul Teoretic Traian Vuia. În perioada 2006- 2008 am evoluat în divizia A, apoi în 2008 -2009 am început să pregătesc două grupe de junioare III și din 2010-2011, după ce s-a picat din Liga Națională, am jucat în paralel divizia A și junioare II, la acel moment, situație care a continuat până în prezent. Ca istoric, cu echipa de senioare avem un baraj disputat pentru promovarea în Liga Națională, precum și o medalie de bronz în anul 2016 la nivelul junioarelor I”, a spus Cristian Busuioc, antrenorul echipei CS Universitatea Reşiţa.

Lotul echipei de senioare este unul stabil, format în majoritate din fete care provin de la două unități de învățământ din Reșița. Jucătoarele sunt absolvente sau studente ale Universității „Eftimie Murgu” și junioare de la Liceul „Traian Vuia” din Reșița. Acestea din urmă evoluează la CSU Universitatea Reșița, în baza unui protocol încheiat între conducerea clubului universitar și echipa studențească a Reșiței!

  „Până în acest moment, echipa s-a pregătit în aer liber, dar nu se cunoaște concret data de start în campionat. Sunt agreate trei variante de start în campionat, în funcție de numărul de echipe înscrise la  liga a II-a și de ceea ce va stabili Federația Română de Handbal. Momentan oficial nu este anunțat nimic, când totul va fi anunțat public, inclusiv pe siteul federației. Ne dorim să atragem alături de noi cât mai multe jucătoare tinere din regiune şi chiar din restul ţării, pentru a face performanţă”, ne-a mai spus Cristian Busuioc. 

Lasă un răspuns