Covidul face ravagii în țară: 27 de decese și 1030 cazuri noi! Prefectul Cristian Gâfu face apel către populație să nu lase garda jos!

Covidul face ravagii în țară: 27 de decese  și 1030 cazuri noi! Prefectul Cristian Gâfu face apel către populație să nu lase garda jos!

        Prefectul  judeţului, Cristian  Gâfu, a prezidat ieri, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, unde s-a discutat despre legea nr.136/18.07.2020 care reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătății publice cu caracter temporar, în situații de risc epidemiologic și biologic, pentru prevenirea introducerii și limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul României, care poate fi  accesată la https://cs.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/33/2020/07/Legea-136.2020.pdf

       Cristian Gâfu a subliniat că ne aflăm într-un  moment critic al evoluţiei pandemiei, atât la nivel de ţară, cât şi la nivelul judeţului Caraş-Severin. Chiar dacă peste 65% din noile cazuri confirmate pozitiv în judeţul nostru în ultima perioadă au contactat virusul în alte judeţe, s-a constat că şi în Caraş-Severin exista transmitere comunitară.

            Prefectul a insistat pe respectarea regulilor de către angajaţii instituţiilor statului, atât pentru propria protecţie, dar mai  ales pentru siguranţa populaţiei. Cristian Gâfu a cerut intensificarea controalelor asupra agenţilor economici care desfăşoară activităţi cu public, punând accent mai ales în sfera abatoarelor şi a procesatorilor de carne, semnalând şi  pericolul pe care îl reprezintă întrunirile cu caracter religios, ale tuturor cultelor, care se desfăşoară fără respectarea normelor de prevenţie.

       În încheierea şedinţei, Cristian Gâfu a cerut vigilenţă, precauţie, precum şi o analiză laborioasă şi mereu actualizată, de la toate instituţiile prezente, urmând ca şedinţele extraordinare ale  CJSU să se desfăşoare chiar şi de două ori pe săptămână dacă situaţia  epidemiologică o va cere.

Datele statistice privind situația coronavirusului în județ și țară sunt îngrijorătoare și sunt necesare măsuri maxime de igienă personală și colectivă.

La nivel județean s-a ajuns la 168 de cazuri de infestare cu coronavirus, de la începutul pandemiei, cu patru pacienți noi mai mult decât situația raportată ieri de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin. Toți cei patru pacienți au fost internați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, din care un caz la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Reiterăm faptul că la Spitalul Județean de Urgență din Reșița sunt internate 13 persoane, din care una la ATI.

Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. . Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese ( 19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, trei  la categoria de vârstă 50-59 ani, șase decese la categoria de vârstă 60-69 ani, nouă decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șase decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Cel mai grav lucru este că în fața virusului nu rezistă nici tinerii. Este foarte dureros, la numai 32 sau 39 de ani, în floarea vârstei, să părăsești prematur această lume, când practic trebuie să te bucuri de împlinirile  vieții!

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns