Cornelia Fetea prezentă la Timișoara, la premiera filmului „Origini nesănătoase”

Cornelia Fetea prezentă la Timișoara, la premiera filmului „Origini nesănătoase”

Cornelia Fetea prezentă la premiera filmului „Origini nesănătoase”. Președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi a Victimelor Dictaturii Comuniste din Caraş-Severin, Cornelia Fetea, participă astăzi la Timișoara la comemorarea luptătorilor din Banat, Cu acest prilej va avea loc și premiera filmului Origini nesănătoase, regia Cristian Prisăcaru.

Cornelia Fetea este una dintre cele 40 de mii de persoane care au fost deportate de regimul comunist în Câmpia Bărăganului în primăvara anului 1951, chiar de sfintele sărbători de Rusalii. De peste trei decenii Cornelia Fetea cetățean de onoare al județului Caraș-Severin- și-a dedicat viața pentru a reprezenta interesele deportaților din Bărăgan și a devenit președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi a Victimelor Dictaturii Comuniste din Caraş-Severin.
„Sunt cărășeancă din satul Nicolinț. Am fost unul dintre acei copii cu copilărie furată, destine frânte, familii distruse, în cei cinci ani de deportare în Bărăgan și mulți ani după aceea. Am iertat, dar nu trebuie să uităm. Istoria nu trebuie să fie trunchiată, pentru că, dacă nu e pătrunsă de adevăr, istoria nu are nicio valoare. În 1990, când în România s-a constituit Asociația Foștilor Deținuți Politici, cu 41 de filiale, am devenit membru în filiala Caraș-Severin.
Citește și: Erou este acela care și-a dăruit viata unui lucru mai important ca el însuși!  Un astfel de erou este propunerea senatorului Marcel Vela pentru Cetățean de Onoare al județului!
În 1998 am fost recomandată de către domnul Gâru Avram, fost deținut politic din Ciclova Română, pentru a face parte din comitetul de conducere al filialei, atât prin calitatea mea de deportat și de fiică de deținut politic, cât și datorită interacțiunilor sociale și disponibilității pe care am avut-o de a mă implica și a-i sprijini pe toți cei care au avut de suferit în regimul comunist’’, mărturisește eroina noastră.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: