Controale măsuri anti-covid în Caraș-Severin: 74 persoane amendate pentru nepurtarea măștii de protecție!

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului,  poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile de verificare au participat 107 efective de poliție și poliție locală.

Astfel, au fost verificate 72 de societăți comerciale, precum şi 119 mijloace de transport, dintre care 40 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 750 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.500 de lei. Dintre acestea, cele mai multe- 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, alte 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate operatorilor autorizați/transportatorilor de persoane, pentru nerespectarea măsurilor impuse.

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sunt zilnice  în județ și trebuie spus că în ultimele 48 zile ore au fost dispuse 177 amenzi  pentru nepurtarea măștii de protecție, ceea ce denotă o lipsă de maturitate din partea cetățenilor.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin emis de purtătorul de cuvânt, inspector principal Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns