Clase pregătitoare Step by Step, în Govândari, la Mircea Eliade Reșița

Clase pregătitoare Step by Step, în Govândari, la Mircea Eliade Reșița

Clase pregătitoare Step by Step, în Govândari, la Mircea Eliade Reșița.

Alternativa Step by Step pentru învățământ primar funcționează la Colegiul Național ,,Mircea Eliade”, corpul C, fosta Gimnazială 12. Domnul director Marius Cornici ne-a spus: „Vom solicita două clase de pregătitoare pe alternativa Step by Step având în vedere nevoile părinților de a-și lasă copiii la program prelungit în mod gratuit, densitatea demografică în cartierul Govândari, inovativitatea acestei alternative care stimulează spiritul liber și critic dar și încrederea în corpul de dascăli care predau la aceste clase. Dar vă așteptăm în școala noastră și din alte cartiere ale Reșiței. Pe lângă toate acestea vom avea clase de învățământ traditional pe corp B și C, adică fosta gimnazială 11 și 12, chiar cu un After school gratuit – o premieră la nivel de oraș. „

Clase

În alternativa Step by Step copilul stă la școală de la ora 8 la ora 16 fără a implica costuri financiare din partea părinților (cu excepția mesei de prânz). Programa școlară pentru ciclul primar este aceeași cu cea din învățământul tradițional. Diferența constă în metoda de formare a copiilor.
Citește și: Oferta educațională pentru clasa a IX-a liceu de la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița la mare căutare!
În alternativa Step by Step: nu se încurajează temele pentru acasă, copiii nu sunt puși în situația de a concura unul cu celălalt, evaluarea este continuă, se ține cont de capacitatea fiecărui copil în parte, copilul învață prin descoperire. Clasa Step by Step se deosebește de o clasă din învățământul tradițional prin modul în care este amenajată, mesele sunt mobile cu scaune de jur împrejur, delimitate de rafturi cu materiale specifice unei activități, iar pe pereți sunt diferite materiale care personalizează copiii. A cerceta și a alege singur este însăși un principiu cultivat de metodologia alternativei Step by Step, așa că o vizită într-o clasă vă vor ajuta să decideți.

Clase

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: