Chera Vlad vrea să revină în Liga I. Cu CSM Reșița!

Chera Vlad vrea să revină în Liga I. Cu CSM Reșița!

CSM Reșița are planificată reunirea lotului astăzi, 1 iulie 2020, la ora 15,30, în Valea Domanului.

Imediat după sosirea jucătorilor la stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița, elevii lui Alexandru Pelici vor fi supuși testării la COVID-19, urmând ca ulterior să se efectueze și controlul medical sportiv .

Lotul echipei nu a suferit mari modificări, de la echipă anunțându-și plecarea Laurențiu Rus, plecat acasă la Universitatea Cluj.

CSM Reșița a perfectat până acum, legitimarea atacantului lituanian Deivydas Matulevicius (31 de ani) și transferul mijlocașului Vlad Chera (20 de ani) de la Viitorul Constanța, via Ripensia, dar a și  prelungit contractele lui: Alin Dudea, Andrei Dumitraș, Victoraș Astafei, Laurențiu Buș, Cristian Danci, Laurențiu Breșneni și Cristian Zimmermann.

În cazul mijlocașului Vlad Antonio Chera vorbim practic de o revenire acasă, în Valea Domanului, el fiind în fapt, un fotbalist născut în 6 iunie 2000, la Reșița. Este fiul regretatului profesor de sport, Nicu Chera, care a părăsit această lume prematur, la 24 iulie 2017. Vlad este jucătorul lui FC Viitorul Constanța și a fost împrumutat în Valea Domanului de la echipa lui Gheorghe Hagi, pe durata unui an competițional. În ediția trecută de campionat, Vlad Chera a jucat pentru Ripensia Timișoara, tot sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, iar la timișoreni mijlocașul reșițean l-a avut antrenor chiar pe Alexandru Pelici.

Reșițeanul Vlad Chera (tricou galben) a revenit în Valea Domanului, de la Ripensia Timișoara

Vlad Chera este un mijlocaș polivalent,  a jucat bandă stânga și dreapta, atacant și mijlocaș în spatele vârfurilor.  Este un produs al Centrului de Copii și Juniori  CSM Reșița și a fost elevul lui Petre Panescu. La vârsta de 14 ani a plecat la ACS Poli Timișoara și a mai jucat la Centru Național de Pregătire Timișoara, FC Viitorul Constanța și Ripensia Timișoara.

”Până acum, în viață, mulțumesc bunului Dumnezeu, eu am luat numai decizii bune, pentru că pot spune că mi-a luminat calea. De exemplu, la șase ani, i-am spus subit tatălui meu, că vreau să mă fac fotbalist. A fost ceva spontan. Apoi la 14 ani, am simțit că-mi doresc o schimbare, deși eram jucătorul Reșiței, clubul care m-a crescut, și unde am avut atâtea bucurii. Eram golgeter la juniori, campion județean cu echipa de club, cochetam cu selecționatele județene, eram chemat constant la selecții. Practic nu-mi lipsea nimic. Dar instinctul îmi spunea că am nevoie de o schimbare. Așa am decis să merg la ACS Poli Timișoara. La 15 ani, am făcut parte din Centru Național de Pregătire Timișoara, unde am jucat până la 18 ani. Am optat pentru Viitorul Constanța, unde l-am avut antrenor pe dl. Gheorghe Hagi, în prima fază. În iarna lui 2019, am fost împrumutat la Ripensia Timișoara, unde l-am avut antrenor pe dl. Pelici. Mie mi-a plăcut să progresez pe la fiecare echipă, la care am jucat și acest lucru mi-a reușit până acum.”

Vlad Chera a explicat și faptul de ce a ales să revină, acasă la Reșița : ”Am urmărit tot timpul cu interes ceea ce se întâmplă la Reșița. Am văzut că se vrea tot mai mult, de la an la an. Ripensia se baza pe creșterea juniorilor, apoi într-o seară, mă bătea gândul să mă întorc acasă, la Reșița, eu fiind jucătorul Constanței. Nu a trecut mult și am primit oferta de la domnii Bobar și Pelici! Sincer, am și o convingere că Reșița va promova în prima ligă și eu simt că voi face parte din acel lot! Nu știu dacă vom promova în acest campionat sau următorul, dar simt că Reșița va face o figură în campionat. Lupta pentru promovare este una strânsă între 5-6 echipe și implică să greșești cât mai puțin. Reșița are un lot valoros și care se poate bate eficient, pentru primele locuri.” a mai spus mijlocașul reșițean.

Lasă un răspuns