Câți pași trebuie să facem pe săptămână ca să trăim mai mult?

Câți pași trebuie să facem pe săptămână ca să trăim mai mult?

Câți pași trebuie să facem pe săptămână ca să trăim mai mult?

O plimbare mă destinde întotdeauna. Mai mult decât atât sunt conștient de beneficiile mișcării. Documentându-mă mai mult, mersul pe jos a circa 8.000 de pași, adică aproximativ 6,4 kilometri, o dată sau de două ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de deces prematur, potrivit unui nou studiu, publicat recent și relatat pe larg în Agerpres, citând AFP.
Eu fac în fiecare peste 10.000 de pași. Deși se știe că practicarea unei activități fizice regulate reduce riscul de deces, studiul publicat în revista JAMA Network Open analizează beneficiile pentru sănătate ale mersului intensiv doar câteva zile pe săptămână. Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto şi de Universitatea California din Los Angeles au analizat date despre 3.101 de adulți americani.
Un risc cu 14,9% mai mic de a muri înainte de vreme. Ei au constatat că cei care au mers 8.000 de pași sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, au avut un risc cu 14,9% mai mic de a muri într-o perioadă de 10 ani decât cei care nu au atins acest nivel. În cazul celor care făceau aceste plimbări lungi de trei până la șapte ori pe săptămână, riscul de deces a scăzut şi mai mult, cu 16,5%.
Citește și: Țurțuri de iarnă
Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos 8.000 de pași sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, păreau să fie şi mai mari pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste. Mă simt un privilegiat la câte beneficii uimitoare pentru sănătate au ca rezultat această formă de mișcare.

,,Numărul de zile pe săptămână în care cineva parcurge 8.000 de pași sau mai mult a fost asociat (în cadrul studiului) cu un risc mai scăzut de mortalitate cardiovasculară şi de deces din toate celelalte cauze“, potrivit cercetătorilor. Acest studiu sugerează că indivizii pot obține beneficii semnificative pentru sănătate din mersul pe jos doar câteva zile pe săptămână“, au mai spus ei. Așadar, cu cât executați mai mult pași (plimbări) pe zi, cu atât veți fi mai sănătoși și veți trăi mai mult. ,,Mens sana in corpore sano“
foto articol: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *