„Belo” de Bozovici a plecat să joace în echipa îngerilor! R.IP. Pavel!”

„Belo” de Bozovici a plecat să joace în echipa îngerilor! R.IP. Pavel!”

„Belo” de Bozovici a plecat să joace în echipa îngerilor! R.IP. Pavel!”

O veste foarte tristă a venit din Germania! Fostul fotbalist și mai apoi conducător la Nera Bozovici, Pavel Beloescu, a plecat în după amiaza de ieri într-o lume mai bună. 
Pavel Beloescu sau mai simplu „Belo” pentru prieteni s-a născut pe 14 aprilie 1963, la Bozovici.
În Valea Almăjului, la Bozovici, a deprins tainele fotbalului alături de Tudor Simion și Puiu Piescu. A crescut frumos ca junior la Minerul Nera Bozovici și mai apoi s-a transferat la Gloria Reșița. În anul 1998 s-a întors să joace acasă la AS Nera Bozovici.
Pavel Beloescu este primul din rândul de sus din partea dreaptă. Fiul, George Beloescu, este copilul cu păr blond, al treilea din dreapta rândul de jos.
Pavel glumea mult când era întrebat de unde i se trage porecla de „Belo”: „De la nume… De altundeva nu are de unde să mi se tragă?! Eu joc mijlocaș, iar Belo al nostru (nr. Belodedici) a jucat fundaș central. El ar trebui să-mi spună mie „Nană”. Sunt mai mare cu un an decât Mile. Mie așa mi-au spus toți de mic… „Belo” și așa mi-a rămas numele de scenă…”, mi-a spu Pavel Beloescu în 2003 când ne-am cunoscut.
A devenit în scurt timp vicepreședintele AS Nera Bozovici. În anul 2016 s-a stabilit în Germania pentru a fi mai aproape de fiica lui Samina și de nepoți. Băiatul lui Pavel, George, este în prezent antrenor-jucător al echipei ACS Nera Bozovici și duce mai departe tradiția familiei în fotbal. 
De Sfintele Sărbători de Paște a fost acasă la Bozovici și era parcă mai plin de viață cu toate că a trecut peste o intervenție chirurgicală.
„Dumnezeu să te odihnească în pace, Pavele!”

Lasă un răspuns