Bacalaureat (sesiunea de toamnă) – 35,10% rata de promovare. 134 candidați absenți și 13 eliminați pentru tentativă fraudă!

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele din cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020
Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie 2020, în județul Caraș-Severin, este de 35,10%.
În sesiunea august-septembrie 2020 s-au înscris de 661 de candidați și au promovat 185 din totalul de 527 de candidați prezenți.
Precizăm că 134 de candidați au absentat, iar 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.
Niciun candidat nu a obținut media generală peste 9.00.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.


Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.


Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri, 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 septembrie.

Datele ne-au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, inspector școlar prof. Ioan Chiosa.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns