Autovehiculele vor putea fi în matriculate si radiate  online

Autovehiculele vor putea fi în matriculate si radiate  online

Autovehiculele vor putea fi în matriculate si radiate  online. Conform unui proiect de ordonanță, pus în consultare publică, înmatricularea și radierea autovehiculelor s-ar putea face online. Proiectul a fost inițiat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, alături de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit proiectului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va crea o platformă pe care cetățenii români se vor putea ocupa online de înmatricularea și radierea autovehiculelor. Platforma ar trebui să fie gata în termen de 6-12 luni de la adoptarea actului normativ.

„Este încă un pas înainte pe care România îl face pe drumul transformării digitale, după lansarea aplicației ghişeul.ro și a cazierului judiciar online gratuit. Ne propunem să îi oferim cetățeanului o viață mai ușoară, o relație directă cu instituțiile statului, servicii ușor accesibile și transparente, 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Sebastian Burduja.

Anul trecut au fost înmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi și peste 320.000 de mașini aduse din străinătate. În viitor, se estimează o creștere continuă a acestor cifre.

Citește și: Marcel Vela simplifică procesul de înmatriculare a vehiculelor

La elaborarea acestui act normativ am colaborat excelent cu Ministerul Afacerilor Interne. Le mulțumesc și colegilor din Ministerul Finanțelor, respectiv din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, care au făcut parte din grupul de lucru, împreună cu experții MCID-ADR.

După adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență, MAI va dezvolta o platformă, în termen de 6-12 luni, ceea ce va permite înmatricularea și radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru acele autovehicule deja înmatriculate în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *