Avertizare pentru românii care merg în Austria

Avertizare pentru românii care merg în Austria

Guvernul austriac a intrat în alertă în această dimineață. Astfel, persoanele  care sosesc din România, Moldova și Bulgaria  trebuie să fie plasate timp de două săptămâni în izolare sau să facă dovada unui test negativ PCR (la COVID-19),  dar nu mai vechi de patru zile, au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz și ministrul de Externe Alexander Schallenberg, într-o conferință de presă.

În paralel,  vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, iar cetăţenilor austrieci aflaţi acum în România, Moldova şi Bulgaria le este recomandat  să părăsească imediat cele trei țări din Europa de Est.

„Vă rugăm nu călătoriți în aceste țări. Acesta este apelul nostru urgent, întrucât, pe de-o parte, vă periclitaţi propria sănătate, şi de cealaltă parte vedem tot mai multe cazuri importate din ţările respective”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă ţinută alături de ministrul de Externe, Alexander Schallenberg.

În România, Moldova şi Bulgaria s-a înregistrat un număr tot mai crescut de îmbolnăviri în ultima perioadă, însă situația aceasta a fost similară și în Austria Superioară, unde a crescut gradual numărul de îmbolnăviri, după o perioadă de relaxare, fără obligativitatea purtării măștii.

Comparativ cu situația din Austria, trebuie spus că Guvernul Orban merită felicitat din plin pentru poziția oficială pe care a avut-o în gestionarea situației, luând  măsurile necesare, în timp ce lideri ai PSD au îndemnat mai mult sau mai puţin deschis ca românii să nu poarte mască de protecţie.

De notorietate este scandalul provocat într-o şaormerie din Bucureşti de doi deputaţi PSD fără mască, în timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, se afişează fără mască în public.

De asemenea, în ultima perioadă, peste 1.300 de români infectaţi cu coronavirus au plecat din spitale ca urmare a deciziei CCR prin care carantina a fost declarată neconstituţională.

FLORIN ŞTIUBE

 

 

 

 

Lasă un răspuns