Au trecut 70 de ani de lectură și Bibliotecă Publică la Reșița!

Au trecut 70 de ani de lectură și Bibliotecă Publică la Reșița!
Au trecut 70 de ani de lectură și Bibliotecă Publică la Reșița (1952-2022).
Cu acest prilej, Consiliul Județean Caraș-Severin și Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin marchează cele șapte decenii, prin intermediul unor manifestări  ce vor aduce împreună bibliotecari, scriitori și cititori.
Primul eveniment, cu caracter festiv, se va desfășura la Consiliul Județean Caraș-Severin, începând cu ora 10:00. Invitat este istoricul dr. Adrian Cioroianu, manager al Bibliotecii Naționale a României.
Citește și: Muzeul de Istorie a Culturii Văii Carașului, aproape de finalizare
Iubitorii de istorie și literatură sunt invitați la Muzeul Banatului Montan, cu începere de la ora 17:00. Ei se vor întâlni cu istoricul Adrian Cioroianu. Reputatul istoric va lansa cărțile ,,Cea mai frumoasă poveste” și ,,A fost odată ca niciodată partidul comunist român. Pentru o istorie dezinhibată a viitorului luminos”.
Organizarea Bibliotecii Publice din Reșița s-a făcut în baza Hotărârii Consiliului de Miniștri nr. 1542 privind măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea activității bibliotecilor din Republica Populară Română. HCM nr. 1542 a fost adoptată în cadrul ședinței din 28 decembrie 1951.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: