Au comis aceleași păcate cotidiene la volan și de Paște! Șoferi băuți, drogați sau „driveri de ocazie” fără a poseda permis auto!

Au comis aceleași păcate cotidiene la volan și de Paște! Șoferi băuți, drogați sau „driveri  de ocazie” fără a poseda permis auto!

Au comis aceleași păcate cotidiene la volan și de Paște! Șoferi băuți, drogați sau „driveri de ocazie” fără a poseda permis auto! ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂȚII, ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

Poliţiştii cărășeni au acționat zilnic, în această perioadă, pentru ca cetățenii să petreacă Paștele în siguranță, în Caraș-Severin.
Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 14-17 aprilie, polițiștii au desfășurat 67 de acțiuni și controale. În urma acestora au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor este de peste 175.000 de lei.
Pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere. Au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii au intervenit la 193 de solicitări.  144 au fost primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.
În această perioadă, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a 10 fapte penale. Au fost înregistrate 42 de infracțiuni, dintre care 16 infracțiuni contra persoanei, 14 contra patrimoniului și 11 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Exemple…
Aseară, la ora 22.57, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit în trafic, pe DN 6, în zona localității Plugova, un autoturism. Acesta era condus de un bărbat de 33 de ani, din județul Mehedinți. La testarea cu aparatul etilometru, rezultatul a fost de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
În noaptea de 16 spre 17 aprilie, la ora 02.20, polițiști de la Secția 7 Poliție Rurală Moldova Nouă au observat un moped care circula pe DN 57, în Moldova Nouă. Mopedul nu avea numere de înmatriculare. La vederea echipajului, conducătorul mopedului a sărit de pe vehicul, intrând într-o benzinărie.
Polițiștii l-au identificat pe conducătorul mopedului. Acesta este un tânăr de 21 de ani, din Moldova Nouă. La testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, dar a  refuzat recoltarea. De asemenea, tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.
* Sâmbătă, 15 aprilie, la ora 13.20, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe strada Făgărașului, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Ezeriș. La testarea cu aparatul DrugTest a rezultat că se afla sub influența substanțelor psihoactive. Aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru THC.
Citește și: Un șofer de 18 ani a decedat într-un accident!
Polițiștii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și continuă cercetările în acest caz.
Tot sâmbătă, la ora 13.29, polițiștii Biroului Rutier Reșița au oprit pentru control, pe bulevardul Muncii, un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani. Testarea DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru amfetamină.
Și în acest caz bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
În dimineața zilei de sâmbătă, la ora 08.40, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, în localitatea Soceni, un autoturism. Acesta era condus de un bărbat de 56 de ani, al cărui permis de conducere figura reținut.
Un alt bărbat în vârstă de 22 de ani, care conducea un autovehicul, deși avea permisul de conducere reținut, a fost depistat de polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Moldova Nouă, în noaptea de 15 spre 16 aprilie, la ora 00.20, pe DJ 571A, în localitatea Moldovița.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările.
* Vineri, 14 aprilie, la ora 18.15, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control, pe DN 57, în Moldova Nouă, un autoturism condus de o tânără de 19 ani, din oraș. În cazul acesteia, la testarea DrugCheck, dispozitivul a indicat rezultat pozitiv pentru THC.
Conform procedurii, tânăra a fost condusă la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
În data de 14 aprilie, la ora 11.20, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au observat pe strada Ardealului, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a virat dreapta pe o altă stradă.
Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului. Acesta a fost oprit regulamentar pe strada Pavel Chinezu.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 53 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările.
* Joi, 13 aprilie, la ora 23.35, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au oprit pentru control pe strada 1 Decembrie 1918, un autoturism. Acesta era condus de un bărbat de 49 de ani. La testarea alcooltest, șoferul avea o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, acesta figura cu permisul de conducere anulat.
Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și de către o persoană aflată sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: