Atenție șoferi! 343 amenzi, 33 carnete suspendate, iar la Anina, un „șofer” a fost prins și beat și fără permis!

Atenție șoferi! 343 amenzi, 33 carnete suspendate, iar la Anina, un „șofer” a fost prins și beat și fără permis!

În perioada 31 iulie – 02 august, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 340 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat regulile rutiere.

De asemenea, au fost reținute și retrase 33 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată s-a acționat și pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile impuse in perioada stării de alertă și verificarea modului de respectare a acestora, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale șoferilor de microbuze și pasagerilor care nu au purtat masca de protecție individuală.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 343 de sancțiuni contravenționale, dintre care 196 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alți 22 de conducători auto au fost depistați la volan fără a purta centura de siguranță, motiv pentru care au fost sancționați contravențional.

11 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 4 conducători auto aflați sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce.

foto arhivă

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 28 de permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.  Opt conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate aceste situații au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele trei zile, polițiștii au constatat opt infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care cinci privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Exemple:

La data de 02 august, în jurul orei 08.00, un autoturism înmatriculat în Belgia a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce circula pe DN 6, în zona localității Bucoșnița, cu viteza de 152 km/h, pe o porțiune de drum cu limită de viteză de 70 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere.

La data de 02 august, în jurul orei 19.50, un bărbat de 45 de ani din Anina a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 582 C, în localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus imediat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Datele ne-au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, agent principal Alina Boeru.

Lasă un răspuns