Atenție la coșurile de fum! O casă a luat foc azi-noapte!

Atenție la coșurile de fum! O casă a luat foc azi-noapte!

Două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, au intervenit de urgență azi-noapte, în urma unui apel 112 primit in jurul orei 11:40, la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ocna de Fier.

Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, focul extinzandu-se și la încăperile locuinței, in sprijinul pompierilor militari venind și forțe ale SVSU Bocșa.

Incendiul a fost localizat rapid și lichidat in jurul orei 03.00.

foto arhiva: infocs

Nu au fost înregistrate victime, în urma incendiului au fost afectate de foc 3 camere, un hol și bucătăria casei, acoperișul (aproximativ 80 mp) fiind distrus in intregime.

Cauza probabilă a incendiului – coș de fum neizolat corespunzator.

„Pentru evitarea unor astfel de evenimente neplacute, reamintim populației unele din recomandarile privind prevenirea incendiilor:

– curățați periodic coşurile de fum şi înlăturaţi fisurile produse în acestea;

apelați doar la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coşurilor de fum;

verificaţi şi refaceţi periodic izolaţia termică a coşurilor şi canalelor de fum faţă de materialele combustibile din structura podului şi acoperişului”, a precizat lt. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic.

Lasă un răspuns