AS Voința Răcășdia este liderul de toamnă al ligii a V-a Caraș-Severin

AS Voința Răcășdia este liderul de toamnă al ligii a V-a Caraș-Severin
AS Voința Răcășdia este liderul de toamnă al ligii a V-a Caraș-Severin. Comuna Răcăşdia este situată în sud-vestul judeţului Caraş-Severin, pe DN 57 ce leagă Reşiţa de Oraviţa. Comuna Răcășdia are în componenţa administrativă localitatea cu aceeaşi denumire și satul Vrăniuț.
AS VOINŢA RĂCĂŞDIA
Linia de clasament 12  8  3  1  44-17   27p
Anul înfiinţării: 2010
Culori: roșu-alb.
Stadion: „Cîrdu Costi” din Răcășdia.
Antrenor: Ciorîngă Sebastian.
Antrenor juniori: Boșcu Iulian.
Lotul de jucători:
Toader Flavius, Rangu Emanuel, Radu Luigi – (portari).
Ciorîngă Florin, Mărilă Alin, Murariu Claudiu, Vlaicu Dan, Tanasă Laurențiu, Pîțu Grigore, Bulata Emil, Șain Georgian, Spiridon Claudiu, Lățan Nicolae, Bălici Ilie, Buga Alin – (fundași).
Ciorîngă Cristian, Haret Adrian, Păuțu Alexandru, Pascotescu Daniel, Fănuică Ionuț, Gosta Vasile, Șola Pavel, Cășeru Cristian, Cioveie Bogdan, Cărdu Cristian – (mijlocași).
Ciorîngă Sebastian, Botoș Florin, Pela Cristian, Codreanu Iustin – (atacanți).
Golgeterul echipei: Ciorîngă Sebastian– 11 goluri.
Căpitanul echipei: Păuțu Alexandru.
Statistica generală
Comuna Răcăşdia este situată în sud-vestul judeţului Caraş-Severin, pe DN 57 ce leagă Reşiţa de Oraviţa. Răcășdia are în componenţa administrativă localitatea cu aceeaşi denumire și satul Vrăniuț.
AS Voința Răcășdia este liderul de toamnă al ligii a V-a Caraș-Severin cu 27 de puncte acumulate. la un ecart de trei puncte față de Recolta Rafnic și la patru de Voința Șoșdea.
În 12 jocuri disputate Răcășdia are 8 victorii, 3 egaluri și un eșec, cu 44 de goluri marcate și 17 goluri primite. Egalurile au fost obținute în partidele din deplasare de la Mehadia (scor 1-1, etapa a 2-a), la Dalboșeț (3-3, etapa a 5-a) și 0-0 la Vrani (etapa a7-a). Unicul eșec al echipei a fost la AS Prolaz Karasevo (etapa a 13-a, scor 2-6).
* Statistica meciurilor de acasă: în 6 jocuri cu tot atâtea victorii, Răcășdia are 30 goluri marcate și 6 goluri primite. AS Voința Răcășdia își dispută partidele de acasă pe stadionul „Central” din Oravița.

Citește și: Voința Răcășdia este eterna campioană

Statistica meciurilor deplasare
În 6 jocuri linia de clasament este de 2 victorii, trei egaluri și o înfrângere. Răcășdia are 4 goluri marcate si 11 goluri primite. Singura înfrângere a echipei este la AS Prolaz Karasevo, scor 2-6!
* În clasamentul general, AS Voința Răcășdia este campioană și la capitolul eficacitate. Are 44 de goluri marcate. Le-a devansat pe Voința Șoșdea cu 42 de goluri și CSC Voința Vrani (40 de goluri). La capitolul defensivă, AS Voința Răcășdia are 17 goluri încasate și ocupă locul trei, după Voința Șoșdea (11 goluri) și Vrani (13 goluri).

AS Voința Răcășdia

Un-doi cu antrenorul Sebastian Ciorângă
Rep.: Sebastian, cu excepția ediției trecute de campionat, Voința Răcășdia s-a impus în campionatul ligii a V-a. Cum ai caractetiza actuala ediție de campionat?
S.C.: Anul trecut a fost o situație un pic mai specială din mai multe motive… Unul ar fi că am disputat toate meciurile de pe teren propriu la Oravița, unde datorită comportamentului suporterilor ne simtim la fel ca si în deplasare… în afară de câteva persoane fidele nouă, restul țin cu adversarii.
Alt motiv a fost că după 3 campionate câștigate consecutiv a intervenit o anumită relaxare. Foamea de a învinge nu a mai fost așa mare. De asemenea, am dat în campionatul trecut de o echipă a celor de la Dognecea foarte puternică. Una care a reușit să câștige aproape toate meciurile și care a și promovat în liga a IV-a.
Rep.: Aveți o statistică interesantă. Locul unul la eficacitate, cu 44 de goluri marcate și locul 3 la defensivă cu 17 goluri încasate. Acasă sunteți invincibili. Interesant este și traseul din deplasare, cu trei egaluri în primele jocuri. În ultima deplasare a fost 2-6 la Carașova… Singurul eșec al echipei… Ce s-a întâmplat la Carașova?
S.C.: La Carasova am dat de o echipă foarte bună și foarte motivată… nu este o tragedie pentru noi, deoarece câteodata poți prinde și o zi proastă. Important este să învățăm din acel meci și să nu mai facem acele greseli.
Este bine că suntem pe locul 1, ne motivează să rămânem acolo… E foarte bine că avem cel mai bun atac… Aveam si cea mai bună apărare daca nu se întâmpla accidentul de la Carasova… Din cele 17 goluri primite, 6 le-am încasat numai la Carașova. Dacă teoretic meciul s-ar fi terminat 0-0, atunci eram lideri la apărare în fața celor de la Șoșdea. I-am învins cu 3-1 acasă, Voința Șoșdea este și ea o echipă cu vastă experiență.
Mă bucură faptul că deși încă jucăm meciurile de acasă la Oravița, cu un public majoritar ostil, am reușit să avem victorii pe linie. Actualul campionat este unul puternic, cu multe echipe cu experiența ligii a V-a și acest lucru se vede.
Rep.: Ce obiectiv aveți în acest campionat?
S.C.: Obiectivul este să rămânem un grup unit în continuare. Să ne bucurăm de anii ăștia în care încă putem juca fotbal și de ce nu să urcăm cât se poate de mult în clasament.
Rep.: Care sunt atuurile echipei din Răcășdia?
S.C.: Caracterele jucătorilor, organizarea și respectul pe care îl avem față de fotbal, chiar dacă jucăm la acest nivel al ligii a V-a.
Rep.: Răcășdia s-a implicat și în multe proiecte sociale!
S.C.: Da, mereu am fost, suntem și vom fi implicați în proiecte sociale. Din punctul nostru de vedere, nu este nimic mai frumos pe lumea asta decât să nu. rămâi indiferent la problemele vieții și să îi ajuți pe oamenii de lângă tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *