AS Banatul Ocna de Fier – aurul fotbalistic al comunei

AS Banatul Ocna de Fier – aurul fotbalistic al comunei

Primarul comunei Ocna de Fier, Petre Panescu, a făcut parte din „Generația de Aur” a CSM-ului din Reșița și acest lucru l-a determinat să nu-și uite marea dragoste pentru fotbal. După ce și-a pus ghetele în cui, a antrenat o bună perioadă de timp, generația jucătorilor născuți în anul 2000 ai echipei din Valea Domanului și  pe care în prezent  i-a legitimat in corpore la AS Banatul Ocna de Fier, echipa de fotbal a comunei.

AS Banatul Ocna de Fier

Din campionatul Ligii a V-a Caraș-Severin s-au disputat doar cele 11 etape ale turului, la finalul căruia AS Banatul Ocna de Fier s-a clasat pe locul trei, cu 21 de puncte, la patru puncte de liderul Voința Răcășdia și la egalitate cu echipele din Dognecea și Ciclova Română. A venit pandemia și Banatul Ocna de Fier a trebuit să se mulțumească cu un loc pe podium, dar primarul Petre Panescu a anunțat încă de la începutul proiectului Banatului Ocna de Fier că obiectivul este ca echipa să ajungă în liga a IV-a. Drept urmare, are de gând să înscrie echipa în liga a IV-a, după ce se consultă și cu fotbaliștii și antrenorii Banatului Ocna de Fier.

foto: Expressdebanat – Petre Panescu

La fotbal am luat lucrurile etapizat. Am pus la punct terenul de fotbal, unde la început erau bălării cât înălțimea unui om, apoi am îngrădit terenul să nu intre mistreții pe el.

Terenul Banatul Ocna de Fier

Când am pus la punct baza sportivă, am creat cea mai tânără echipă din campionat, cu jucători sub 21 de ani din comună și cu foștii mei juniori din generația de 2000 de la CSM Reșița, pe care i-am format de mici copii. Eu sunt ambițios de când jucam fotbal, dar nu am pus presiune pe copii, deși ca să fiu sincer, mi-ar fi plăcut să fim pe primul loc.

stadionul Banatul din  Ocna de Fier

Răcășdia este pe primul loc și noi suntem la patru puncte în spatele lor, la egalitate cu Minerul Dognecea și Ciclova Română.  A apărut pandemia, campionatul s-a înghețat, dar eu o să fac cerere să jucăm din toamnă în liga a IV-a, pentru că sunt mulțumit de evoluția băieților, per ansamblu. Eu o singură supărare am avut pe băieți, la meciul din deplasare cu Dognecea, unde am pierdut cu 2-0 și au fost apatici în joc, într-un meci care știau că este decisiv pentru noi, să ne apropiem de Răcășdia. Dar cu toate acestea, meritul băieților este de apreciat. Sunt mulțumit de cum a gestionat situația președintele Costel Burciu și Cosmin Jorz, un băiat care este născut să fie manager de echipă. Știu că am echipă bună și mă duc în liga a IV-a cu fruntea sus, pentru că băieții au valoare și le știu potențialul”, a spus primarul Petre Panescu.

Așa a arătat terenul de fotbal Banatul din Ocna de Fier înainte de reînființarea echipei de fotbal de  către primarul  Petre Panescu.

S-a muncit intens la recuperarea terenului

Primarul Petre Panescu a muncit personal la refacerea terenului

Și așa arată terenul în prezent, un adevărat covor verde, numai bun pentru fotbal .

NICOLAE DAVID

Lasă un răspuns