Amenzi usturătoare pentru nerespectarea măsurilor de protecție anticovid! 273 de amenzi, în valoare de 61.600 de lei

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului,  poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În acest sfârșit de săptămână, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile de verificare au participat peste 400 de efective.

Astfel, au fost verificate 161 de societăți comerciale, precum şi 382 de mijloace de transport, dintre care 156 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 3.200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 273 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.600 de lei.

Dintre acestea, 227 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

Alte 30 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate operatorilor economici și persoanelor fizice pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități.

Exemple:
EVENIMENT PRIVAT OPRIT DE POLIȚIȘTI, LA CARANSEBEȘ

În noaptea de 31 octombrie spre 01 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș s-au autosesizat cu privire la un eveniment privat (logodnă), organizat la un local din Caransebeș, la care participau 12 persoane.

Polițiștii au întrerupt evenimentul,  organizatorul acestuia, respectiv administratorul localului, fiind sancționat cu amendă de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

De asemenea, alți 4 participanți (muzicanți) au fost sancționați cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare.

În total au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 55 din 2020, în valoare totală de 9.000 de lei.

`Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei`, a precizat inspector principal Alina Boeru

Lasă un răspuns