Alex Pelici: „Nu am venit la Reşiţa să punem coada la prună”

Alex Pelici: „Nu am venit la Reşiţa să punem coada la prună”

CSM Reșița se află în cantonament centralizat la stadionul „Mircea Chivu” din Reșița, unde  23 de jucători se pregătesc sub comanda antrenorului Alexandru Pelici. Acesta a cooptat în lot și şase juniori ai Centrului de Copii și Juniori al clubului. Este vorba de portarul Luis Spînu (n. 2003), fundașii Robert Dalea și Sergiu Rimovecz, mijlocașii Ionuț Găman și Denis Jivan, și atacantul Cătălin Bagherea.

„Luni, am avut o întâlnire cu toți antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori. A fost o întâlnire foarte plăcută, în care m-am revăzut cu toți antrenorii, cu Sandu Roco, cu Ovidiu Telescu, cu Cosmin Buda, Leo Doană, cu Dan Boltașiu, cu Boșco Vișatovici, dar și cu Ovidiu Popescu, ultimul chiar mi-a făcut o impresie bună. Le-am spus că nu am venit la Reșița să punem coada la prună, ci am venit să facem treabă și suntem dornici să scoatem jucători din juniorii de la Centrul clubului. Acesta este obiectivul”, a spus Pelici.

Cei șase juniori au făcut obiectul unei analize de performanță efectuate de către Alexandru Pelici și coordonatorul CCJ al CSM Reșița, Călin Cheregi, dar la care au participat și antrenorii fiecărei grupe de juniori a clubului.

Roco Sandu pregătește juniorii U19 ai CSM Reșița, în timp ce Cosmin Buda răspunde de activitatea juniorilor U17. La nivelul juniorilor U15 sunt doi antrenori, Leontin Doană, pe palierul de vârstă al celor născuţi în 2005, iar Dan Boltașiu îi pregătește pe juniorii născuți în 2006. Antrenorul  Dan Potocianu pregătește cele două grupe ale juniorilor U13 (n. 2007 și 2008), în timp ce juniorii U11 (n. 2009 și 2010) sunt antrenați de Ovidiu Popescu.

Echipa U9 a CSM Reșița  (copii născuţi în 2011) este pregătită de Roco Sandu, iar grupa U8 (n. 2012) este antrenată de Boșco Vișatovici. „Piticii” de la inițiere (n. 2013 și mai mici) învață primii pași în fotbal sub comanda lui Cosmin Buda.

Președintele Cristian Bobar dorește să se dea o mai mare încredere juniorilor, mai ales că ultimul jucător de calibru reșițean care a confirmat în fotbalul mare este fundașul Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad), care are acum… 36 de ani!

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns