Alertă în Caraș-Severin! După o lună de zile, a reapărut un alt caz de coronavirus!

Alertă în Caraș-Severin! După o lună de zile, a reapărut un alt caz de coronavirus!

În urma unei perioade de platou care s-a întins pe mai mult de 30 de zile, în Caraş-Severin a apărut un nou caz de infectare cu SARS CoV-2. Este vorba de un bărbat care lucrează într-o unitate de procesare a cărnii din judeţul Timiş.

Pacientul se deplasa spre locul de muncă făcând naveta, împreună cu alte 16 persoane. În urma anchetei epidemiologice, efectuate de DSP Caraş-Severin, toate aceste persoane au fost puse în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor. A fost anunţată conducerea unităţii timişene unde lucrează pacientul, precum şi autorităţile sanitare din judeţul vecin, care la rândul lor au demarat o anchetă epidemiologică.
În prezent, pacientul este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, acolo unde corpul medical a păstrat protocoalele şi măsurile de siguranţă epidemiologică impuse de pandemia de COVID-19.


În această dimineață, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a dispus conducerilor DSV şi OPC Caraş-Severin să efectueze controale cu caracter preventiv la toate unitățile de procesare a cărnii din judeţ, subliniind că măsurile de prevenţie aplicate până acum au condus la rezultatele pozitive pe care judeţul nostru le-a înregistrat în această perioadă de criză. Totodată, prefectul judeţului a insistat ca lucrătorii acestor servicii să respecte toate normele de protecţie, pentru siguranţa tuturor.
”Deşi acest caz are provenienţa în Timiş, facem un apel către toţi cetăţenii judeţului Caraş-Severin să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru a reuşi să ţinem sub control această pandemie.” precizează prefectul județului, Cristian Gâfu, prin comunicatul transmis de către biroul de presă ai instituției prefectului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns