Alertă coronavirus în Europa!

Pandemia de coronavirus face victime pe banda rulantă de peste șapte luni de zile pe întreg globul. Pentru ca lumea să nu stea în loc, cele mai multe țări au decis reînceperea cursurilor școlare, chiar dacă pandemia nu este ținută sub control.

Acest lucru se resimte în Germania, unde cel puțin 41 din cele 825 de scoli din Berlin au raportat cazuri de coronavirus în rândul profesorilor sau elevilor în primele doua săptămâni de la începerea cursului după vacanta de vară.

În ultimele 24 de ore autoritățile sanitare germane au raportat 1.427 noi cazuri, cea mai ridicată cifră după cea de la sfârșitul lunii aprilie când s au înregistrat 1.700 de cazuri.

Spania a raportat, miercuri -19 august, 3715 noi contaminări cu coronavirus în 24 de ore, cel mai mare număr de când țara a ieșit din carantina generalizată strictă la sfârșitul lunii iunie.

În Italia, țară puternic lovită de virus, s-a raportat 642 de cazuri noi, cel mai crescut număr de cazuri noi de la sfârșitul lunii mai.

3602 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă de autoritățile sanitare, scrie AFP, conform Agerpres.ro

Numeroase țări europene au introdus restricții de călători pe lângă măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii in încercarea de a opri din nou răspândirea virusului.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns