ACS Banat Girls este pregătită pentru startul în Liga a I-a

ACS Banat Girls este pregătită pentru startul în Liga a I-a

ACS Banat Girls Reșița este singura echipă de fotbal din județul Caraș-Severin care reprezintă Banatul Montan în prima ligă a fotbalului românesc.  Inițiatorii acestui minunat proiect sunt trei tineri devotați fotbalului, Daniel Surdu, Silviu Lupu și Daniel Amariei, ultimul dintre aceștia fiind antrenorul echipei.

Situația din fotbalul românesc a afectat și echipele de feminin, acest lucru fiind dovedit de faptul că au fost necesare două trageri la sorți pentru ca startul de campionat 2020-2021 să poată fi inițiat așa cum trebuie. Inițial s-a stabilit ca ediția de campionat 2020-2021 la fotbal feminin să aibă loc pe data de 23 august, cu 14 echipe la start și adversara echipei reșițene ar fi trebuit să fie chiar vicecampioana en-titre, Universitatea Galați. Au existat două echipe Luceafărul Filiași și CSS Târgoviște care nu au mai confirmat prezența la startul campionatului, iar pe cale de consecință, FRF  a decis să facă o nouă tragere la sorți, una în care adversara elevelor lui Daniel Amariei va fi  ACS Fortuna Becicherecu Mic.

Daniel Amariei
foto: ACS Banat Girls Resita – Daniel Amariei

„Campionatul primei ligi la fotbal feminin trebuia să înceapă inițial pe 23 august, dar din cauza pandemiei s-a amânat startul pe 6 septembrie. Față de situația inițială, două echipe s-au retras din competiție, este vorba de CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași și CSS Târgoviște care au anunțat că nu pot să respecte protocolul medical aflat în vigoare,  având probleme majore la capitolul financiar. A fost necesar să se facă un alt țintar, unul în care echipa noastră are meci acasă, pe data de 5 septembrie, iar adversară ne va fi echipa Fortuna Becicherecu Mic.  În noul format sunt înscrise 12 echipe și se va juca turul de campionat asemeni programului de la liga a II-a băieți, iar după finalizarea turului se va organiza play-off și play-out, primele șase echipe din clasament, respectiv ultimele șase echipe, care se vor întâlni în sistem campionat tur-retur”, ne-a spus Daniel Amariei, antrenorul principal al echipei ACS Banat Girls Reșița.     

Programul primei etape este următorul:

ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – ACS Heniu Prundu Bârgăului

ACS Banat Girls Reșița – ACS Fortuna Becicherecu Mic

ACS Fotbal Feminin Baia Mare – CS Universitatea Alexandria

ACS Selena SN Constanța – AFC Universitatea Galați

AFC Universitatea Olimpia Cluj – ACS Piros Security Arad

AC CS Carmen 1937 București – AFC Fair Play București

One thought on “ACS Banat Girls este pregătită pentru startul în Liga a I-a

Lasă un răspuns