Romeo Dunca și voluntarii!

Romeo Dunca și voluntarii!

În ultima perioadă, la nivelul județului au loc inundații, însă trebuie remarcat că toate neplăcerile cauzate de vitregia naturii, au arătat o solidaritate a oamenilor în fața potopului.

Au fost și gesturi de mare omenie ale oamenilor de afaceri, fie ele mai mici sau mai mari, care s-au solidarizat în fața vitregiilor naturii. Gestul lui Romeo Dunca de a  pune la dispoziție necondiționat elicopterul personal, pentru a salva viața a 20 de persoane de la Oțelu Roșu și una de la Zăvoi, este de notorietate!

 Și în municipiul Reșița au fost două gesturi de omenie, la acțiunea de prevenție, din zona Bistrei, a Câlnicului, inițiată de către primarul Ioan Popa și echipa lui de la  primărie, prin grija Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și a Direcției Pentru Intreținerea si Repararea Patrimoniului Consiliului Local a Municipiului Reșița. Îmbucurător este faptul că au existat voluntari și doi oameni de afaceri, care au contribuit cu muncitori, atunci când a văzut ”desantul” celor de la Primărie.

Este vorba despre Cristian Brici, patronul 3D Plast și Florin Dumitru, patronul de la Geranimo!

Florin Dumitru, patronul firmei Geranimo: ”Ne-am pus toți de comun acord să acționăm, ținând cont că noi cei din zona aceea eram primii vizați în mod direct de potențiala inundație. Când am văzut ce acțiune amplă de prevenție face primăria Reșița, nu am stat pe gânduri și am ajutat cu toți oamenii din firmă pe care-i aveam liberi în momentul respectiv. Era o vreme urâtă afară, ne-am gândit să scurtăm timpul toată lumea, inclusiv pentru angajații primăriei să nu stea excesiv de mult în ploaie! Vă spun sincer, este prima dată în istoria zonei când vine o echipă de la primărie și face o asemenea prevenție și țin să-i mulțumesc pentru acest lucru, domnului primar Nelu Popa. Este primul primar care s-a ocupat de așa ceva, cel puțin în ultimii 15 ani, de când sunt aici!”

Brici Cristian are 60 de ani, locuiește pe strada Bistra nr. 35 și are un atelier de tâmplărie PVC, 3 D Plast Viocrist, tot pe aceeași stradă!

Cristi Brici: ” Când am văzut câți oameni de la primărie vin deodată, nu am știut ce se întâmplă! Este prima dată  în ultimii 50 de ani, când vine cineva de la primărie înainte de inundații să facă prevenție și acționează! De fapt, ei veneau ce-i drept, dar după inundații și de fiecare dată, ne spunea același lucru: ”Vai, Doamne, bieții de voi, ce ați pățit!” și până data viitoare nu se mai întâmpla nimic! A fost o acțiune spontană, când am văzut camionul cu nisip, cu oameni cu saci de nisip pregătiți. Vreau să spun că au fost peste 100 de oameni, cu angajații primăriei, cu voluntari veniți din primărie și oamenii de pe strada Bistrei. Și eu am vrut să-mi aduc toți oamenii de pe teren, dar deja erau la un montaj de geamuri și nu putea să neglijeze clientul, să stea în frig!

 În primul rând vreau să-i mulțumesc d-lui primar și a tuturor băieților de la Serviciul de Urgență și cei de la  Patrimoniul Primăriei, plus voluntarilor prezenți, veniți tot din cadrul primăriei! Spun asta, pentru că nu numai noi am fost voluntari acolo, ci și câțiva locuitori și spun asta în cunoștință de cauză. Întotdeauna când a ieșit râul Bârzava din matcă, a produs pagube cetățenilor Reșiței de pe strada Bistrei. Este pentru prima dată în istorie, când vine cineva de la primărie, înainte de posibila inundație și acționează!    Vreau însă să trag un semnal de alarmă față de o situație atipică. Toate aceste lucrări sunt   suportate din bugetul primăriei Reșița și aici trebuie acționat corect pe râul Bârzava, pentru că ține de Apele Române, nu este al primăriei! Dacă nu se gestionează corect situația de către Apele Române, atunci pagubele trebuie să le plătească aceștia, este responsabilitatea lor, nu a primăriei Reșița și implicit a cetățenilor municipiului! Dacă s-ar regulariza corespunzător albia râului Bârzava și al afluenților, lucrurile ar sta bine de la bun început! Nu este ok, ce se întâmplă acum!”  

Lasă un răspuns