61 de școli din județul Caraș-Severin au cursuri on-line!

61 de școli din județul Caraș-Severin au cursuri on-line!

Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, un număr de 280 vor funcționa pe scenariul 1 verde, un număr de 64 școli și 2 cluburi ale elevilor pe scenariul 2 galben, iar un număr de 61 școli și 2 cluburi ale elevilor vor funcționa pe scenariul 3- ROȘU

Propunerea este fundamentată pe informarea Direcției de Sănătate Publică Caraș – Severin cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum şi pe baza propunerilor de funcționare aprobate prin hotărârea Consiliilor de Administrație a unităților de învățământ nominalizate anterior.

În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unitățile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online.

Cazuri confirmate cu SARS-CoV-2/izolare la domiciliu/carantină:

  • confirmați cu SARS-CoV-2: 6 elevi, 10 cadre didactice și 3 din personalul nedidactic
  • izolare la domiciliu/carantină : 57 de elevi, 29 de cadre didactice, din care 15 au ales să predea online si 14 să intre in concediu medical si 4 din personalul nedidactic.

Număr de elevi care învață on-line : 13.951

Pe scenariul 3 roșu, cu lecții exclusiv online, se află toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița, pentru o perioadă de 14 zile, până pe data de 27 octombrie, din cauza ratei incidenței cumulate de cazuri, care a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori. Aceeași măsură este aplicată și pentru școlile din Brebu, Târnova și Lupac.

În alte 4 localități (Caransebeș, Copăcele, Zorlențu Mare și Slatina Timiș), unde a fost depășit pragul de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, toate unitățile de învățământ funcționează pe scenariul galben, alternativ, jumătate de clasă online, cealaltă jumătate „față în față”.

Datele ne-au fost furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, prof. Ioan Chiosa.

Lasă un răspuns