3,5 milioane de euro pentru educație!

La începutul pandemiei, municipalitatea reșițeană a investit în aparatură și echipamente medicale în valoare de circa 1,2 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență. Acum Primăria Reșița investește și într-un sistem de educație sigur și de calitate: echipamente IT pentru școala online și materiale igienico-sanitare pentru cursurile „față în față”.

Reuniți în prima ședință a noului for deliberativ municipal, consilierii locali reșițeni au aprobat ieri implementarea unui proiect cu finanțare europeană care va aduce investiții de aproximativ 3 milioane de euro în tehnica IT în unitățile de învățământ din Reșița pentru gestionarea situației create de pandemia de COVID-19. Prin acest proiect vor fi achiziționate 6.870 de tablete, 640 de laptopuri și 245 de sisteme interactive și table electronice pentru școlile și liceele din Reșița pentru derularea cursurilor în sistem exclusiv online sau hibrid.

„Este un proiect frumos, extrem de ambițios, care sunt convins că va avea succes. Acele sisteme de interacțiune între profesor și elev vor ajuta foarte mult în școala online. Reșița are aproximatv 12.000 de elevi și noi vom asigura, practic, 60% din necesar. În luna aprilie am mai achiziționat 700 de tablete. Atât au solicitat școlile la acel moment și am luat imediat”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței Consiliului Local.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă.
Alte aproximativ 1,2 milioane de lei vor fi atrase, tot din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, în vederea asigurării materialelor igienico-sanitare pentru unitățile de învățământ din municipiu.

„Și acest proiect a fost aprobat în Consiliul Local. Este vorba despre 1,2 milioane de lei pentru dezinfectanți, dispensere, măști, mănuși, toate echipamentele necesare astfel încât școala să se desfășoare în bune condiții atunci când elevii și cadrele didactice sunt prezenți în clase”, spune edilul-șef al Reșiței.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns